Hát ez meg mi? Beindult a kőkemény adok-kapok a budapesti főispán „bocsánatkérése” után

Valószínűleg nem ilyen válaszra számított.

Bocsánatkérésre kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla Sára Botond főispánt, amiért 2 éve a Facebookon valótlanul állította, hogy a józsefvárosi óvodákban burjánzik az LMBTQ-propaganda.

Sára ennek megfelelően csütörtökön a közösségi oldalán kifejtette, hogy megsértette a józsefvárosi önkormányzat jó hírnevét. Bejegyzéséhez azonban hozzáfűzte, hogy nem ért egyet az ítélettel, így a jogi lépésektől sem riad vissza.

A főispán idézte Pikó András és Józsefváros ellenzéki vezetése által elfogadott Esélyegyenlőségi Program szövegét, amelyben írtak az LMBTQ-közösségek lehetőségeinek kiszélesítéséről, szerepvállalásáról, a velük kapcsolatos témák megjelenítéséről. Sára erre alapozná a jogi vitát.

Pikó András, Józsefváros polgármestere már reagált is a „bocsánatkérésre„.

Közösségi oldalán arról írt, hogy Sárának legújabb posztjában sikerült ismét hazudnia. Az általa idézett mondatok közül ugyanis

3 nem szerepel az esélyegyenlőségi programban

– húzta alá Pikó.

Hozzátette: Sára ezért újabb jogi következményekkel fog szembesülni.

Sára Botond inkriminált bejegyzését változtatás nélkül idézzük:

„❗️ A szülőknek a joga dönteni a gyermekek neveléséről!

☝️ Néhány idézet a Pikó András és Józsefváros baloldali vezetése által elfogadott esélyegyenlőségi program szövegéből:

▶️ >>A Józsefvárosi Önkormányzat részben konkrét intézkedésekkel, részben a mindennapi gyakorlat révén kíván az LMBTQ közösségnek az eddiginél több lehetőséget biztosítani a helyi nyilvánosságban való megjelenésre.<<

▶️ >>Ugyan jelenleg az iskolák működtetésébe nincs beleszólása az önkormányzatoknak, és a jelenlegi törvényi szabályozás amúgy is rendkívül megnehezíti az ilyen irányú oktatói tevékenységet, de az új jogi kereteken belül meg kell találni annak lehetőségét, hogy folytatni lehessen az ifjúság körében a fölvilágosító és érzékenyítő programokat.<<

▶️ >>Ezért az önkormányzat mindenfajta olyan helyszínt és programot támogatni szeretne, ahol a fiatal (kamasz és fiatal felnőtt) korosztály az LMBTQ emberek életét és problémáit megismerheti<<

▶️ >>Elősegíti a vállaltan LMBTQ személyek szereplését a közéletben, a helyi nyilvánosság fórumain az LMBTQ emberekkel kapcsolatos témák megjelenését, emlékhelyek kialakítását a köztereken, melyek az LMBTQ mozgalom múltjának állítanak emléket, de közterek elnevezését is lehetségesnek tartja a jövőben.<<

📍 Ezek tények. Szó szerint így szerepelnek Pikóék esélyegyenlőségi programjában.

‼️ Azt hiszem, érthető, hogy a bíróság döntésével – a fentiekre is tekintettel – nem értek egyet, ezért a józsefvárosi gyerekek érdekében a jogi ügyet nem hagyom annyiban, az ítéletben foglaltaknak azonban addig is eleget teszek.

A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.078/2023/4. számon keletkezett ítélete szerint az alábbi szöveget kell közzétennem:

>>2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak.

Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította.

A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.<<„

Pikó András bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Miután bírósági ítéletnek kellett kikényszerítenie, hogy Sára Botond egyszer igazat mondjon, ugyanabban a posztban sikerült háromszor hazudnia is.

Az általa a Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Programnak tulajdonított 4 mondat közül három nem szerepel a józsefvárosi képviselő-testület által elfogadott programban (link a kommentben).

Sára Botond tehát úgy kért bocsánatot, hangsúlyozom, nem tőlem, hanem a nyilvánosságban meghurcolt munkatársainktól, hogy közben újabb hazugságokat terjeszt és közli: nem ért egyet a bíróság jogerős döntésével.

Ezért természetesen újabb jogi következményekkel kell majd szembenéznie, mert úgy látszik, a fideszes kormányhivatali vezető nem érti, hogy rá is vonatkoznak a törvények és a bírói ítéletek. Jogvégzett embertől ez még csak igen kínos, de a törvényességi felügyeletet gyakorló szerv vezetőjéhez méltatlan.

Egy ilyen szégyenletes, óvódapedagógusokat, jogot, józsefvárosiakat nem tisztelő viselkedés után a legkevesebb a kormányhivatal vezetőjétől a lemondás lenne.”

(Pikó András/Facebook/Sára Botond/Facebook)

Valódi Hírek