Farkasszemet néztek Orbánék az EU-s biztosokkal: Nem menekülhetett a kérdések elől a magyar kormány

Választ kellett adniuk.

Tárgyszerű, a kölcsönös megértés alapjain nyugvó beszélgetést folytatott Navracsics Tibor az Európai Parlament költségvetést ellenőrző bizottságának küldötteivel – erről maga a területfejlesztési miniszter számolt be szerdán a tárgyalások után.

Navracsics ismertette a delegációval az EU-források felhasználásának rendjét és alapvető szempontjait, amelyekhez a bizottság fűzött pár kérdést. A miniszter szerint a küldöttség tagjai nem olvasták azokat a háttéranyagokat, amelyeket korábban kiküldtek nekik. Hozzátette, hogy úgy érezték, több képviselőnél

a politikai előítéletek befolyásolták a véleményalkotást.

Navracsics szerint a kérdésekből az rajzolódott ki, hogy a delegáció tagjai hallottak a fővárosi vezetés sértettségéről. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy Karácsony Gergelyék úgy érzik, a kormány méltánytalanul bánik Budapesttel.

A közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban is merültek fel kérdések. Ennek kapcsán tájékoztatták a delegációt, hogy a kormány kötelezettsége szerint az egyajánlatos közbeszerzések számát az uniós átlagra, azaz 15 százalékra csökkentik.

Navracsics reméli, hogy több kérdésben sikerült változtatni a bizottság álláspontján, bár hozzátette:

nem hiszi, hogy a küldöttek összességében túl jó véleménnyel térnek haza.

(MTI)

Valódi Hírek