Mi történt? Váratlan helyen tűntek fel Orbánék – erre kevesen számítottak

Hálózatot építenek a „hanyatló” Nyugaton.

Tovább folytatja nemzetközi „hálózatépítő” tevékenységét a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium (MCC), ugyanis az intézmény – amelynek kuratóriumi elnöke Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója – tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, valamint a nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódik – írta a Telex.

A turizmussal foglalkozó magánegyetemként alapított Modul Universität Wien programjai alap-, mester- és doktori szinteken indulnak. 2007-ben 80 diák számára kínáltak három képzési programot, ma már 1100 diák tanul nemzetközi menedzsment, fenntartható fejlődés, alkalmazott adattudományok, turizmus és szolgáltatás menedzsment szakokon, 11 különböző képzési program keretében, az egyetem bécsi és nankingi épületében.

Az MCC közleménye szerint az egyetem magas szintű gyakorlati képzést nyújt és rendkívül komoly kutatási programok is megvalósulnak az egyetemen – ebbe kapcsolódik be most az MCC és oktatói, kutatói is.

Az MCC közleménye szerint az egyetem kiválóan illeszkedik a profiljába, hiszen kiscsoportos nemzetközi szintű oktatásra épít az intézmény, komoly kutatási háttérrel, személyre szabott tehetségmenedzsmentet folytatva – írta az MCC.

Felidézték: Orbán Balázsék tavaly ősszel nyitottak Brüsszelben egy képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését. Néhány héttel ezelőtt pedig a berlini ESMT egyetemmel kötött együttműködést az MCC, így évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban kvalifikált üzleti iskolájában. A The Roger Scruton Legacy Foundationnel is köttetett egy megállapodás, így Nagy-Britannia legjobb egyetemein is tanulhatnak majd az MCC-s diákok – ismertették.

A legújabb tulajdonszerzés ebbe a nemzetközi hálózatépítésbe illeszkedik. Mindebben pedig segédkeznek majd olyan neves egyetemek professzorai is, mint például a Notre Dame-i Egyetem, a Columbia Egyetem vagy a London School of Economics.

„Az együttműködés nagyban elősegíti MCC-s, valamint Kárpát-medencei magyar diákok oktatását, fejlődését”

– fogalmaz a közlemény.

A hallgatók nemzetközi szervezetekben, cégeknél szerezhetnek majd szakmai gyakorlatot, közéleti és üzleti vezetőkkel találkozhatnak. A távlati cél az, hogy olyan egyetemi és akadémiai közeg jöjjön létre, ahol a tudományos élet, valamint a gazdaság és a közélet meghatározó szereplői megfordulnak és megosztják egymással meglátásaikat, tapasztalataikat, ezzel is ösztönözve a további párbeszédet – közölték.

A lap felhívta rá a figyelmet, hogy Orbán Balázs intézete a közelmúltban még azzal került a hírekbe, hogy közbeszerzést írtak ki három vitorlásra, amely szerintük több ezer diák oktatását szolgálná. Emellett beszámoltak arról is, hogy több mint 90 milliárd forintnyi osztalékot vehetnek fel az állam helyett a néhány éve létrehozott vagyonkezelő alapítványok a Mol és a Richter nyeresége után, amelyből az MCC 36 milliárdot kaphatott.

Valódi Hírek