Hogyan tudunk leghatékonyabban munkavállalót találni?

Napjainkban a munkaerő hiánya nagyon sok céget érint. A vállalkozások gyakran kötnek kompromisszumot és helyezik lejjebb elvárásaikat, azonban bebizonyosodott, hogy ez a koncepció hosszú távon működésképtelen.

Ha egy adott pozíciót olyan emberrel töltenek be, aki valamilyen oknál fogva nem alkalmas arra, akkor az a cég hatékonyságát csökkenti, ez pedig a profit csökkenését is eredményezheti.

Éppen ezért nem mindegy, hogy egy meghirdetett pozíciót milyen gyorsan és mennyire hatékonyan sikerül betölteni, mégpedig az arra legmegfelelőbb munkaerővel. A kiválasztási folyamatot ugyanis megelőzi egy nagyon fontos lépés, mégpedig az állás meghirdetésének szakasza.

Hogyan hirdessünk?

Munkáltatóként az az érdekünk, hogy a meghirdetett állás minél hamarabb betöltésre kerüljön. Számtalan hirdetési lehetőséget találhatunk, így a bőség zavarával küzdhetünk e téren, azonban a http://itnav.hu/allasoldalak/miert-valasszon-minket/ tanácsai segítenek bennünket abban, hogy miért érdemes a helyi álláskereső oldalakat választanunk.

Tudni kell, hogy az álláskeresők elsősorban saját településükön, maximum pedig a környező régióban keresnek munkát, ezért internetes keresésük is erre a keresőszóra fog épülni. Ha olyan oldalon hirdetjük meg a munkát, amelyre a munkavállalók is rákeresnek, akkor gyorsan egymásra találhatnak az igények és az állás csak rövid ideig marad betöltetlen.

Hiányzó munkaerő – elégedetlen kollégák

Tudni kell azt, hogy minden vállalkozás, amely munkaerőhiánnyal küzd, nagyobb mértékben kénytelen terhelni meglévő kollégáit, hiszen a feladatokat mindenképpen el kell végezni. A túlterhelt kollégák azonban egy idő után már fizikailag és pszichésen is kimerülnek, ezáltal a munka minősége is lecsökkenhet.

Az elégedetlen munkavállalók negatív munkahelyi légkört teremtenek, ami rombolja a munkamorált, ezért nagyon fontos, hogy a betöltetlen álláshelyekre minél hamarabb találjunk új kollégát.

Hiányzó munkaerő – lecsökkent termelés

Ha az álláshelyek hosszabb ideig betöltetlenek, akkor a meglévő munkaerő nem képes a bejövő megrendeléseknek eleget tenni, ezáltal a cég a teljesítések tekintetébe csúszásba kerül, ami akár anyagi, kötbér jellegű hátrányokat okozhat.

Hosszabb távon pedig a megrendelések volumenének lecsökkentésére is kényszerülhet, ami természetesen a bevételt is csökkenti.

Mi a megoldás?

Látható, hogy a hiányzó munkaerő milyen negatív hatással van a vállalat, vállalkozás életére, ezért törekedni kell arra, hogy ez a helyzet minél rövidebb ideig álljon fenn. Olyan álláshirdetésre van tehát szükség, amit az álláskeresők könnyen és gyorsan megtalálnak és minél több potenciális munkavállalóhoz jut el.

A helyi és a regionális álláshirdető portálok garantálják azt, hogy az álláskeresők biztosan megtalálják a meghirdetett álláshelyeinket, így a munkaerőhiány rövid időn belül megszűnhet.

Állásajánlatunkat érdemes kiemelt hirdetéssel, vagy hírlevélben történő kiküldéssel is megerősíteni, így még hatékonyabban fog eljutni az emberekhez.