Árnyékkormány: Távoznia kell Orbán vezérkari főnökének a Magyar Honvédség éléről!

Vadai Ágnes szerint Böröndi súlyos károkat okozott a honvédség tekintélyének.

Portálunk is beszámolt arról, hogy Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke botrányos kijelentést tett az M1 műsorában. Megszólalásával annyira megsértette a lengyeleket, hogy még Lengyelország nagykövete, Sebastian Kęciek is megszólalt.

Az ügyet Vadai Ágnes a DK országgyűlési képviselője, honvédelmi árnyékminiszter is kommentálta. Lapunkhoz eljuttatott közleményét változtatás nélkül idézzük:

„Történelemhamisítással teszi tönkre

szövetségünket Lengyelországgal és a NATO-val Orbán új vezérkari főnöke. Böröndi ugyanis lokális háborúnak nevezte a náci Németország 1939-es agresszióját Lengyelország ellen, ami a második világháborúhoz vezetett.

Az Árnyékkormány szerint

Böröndi Gábornak azonnal le kell mondania vagy pedig meneszteni kell őt

a Magyar Honvédség éléről.

Orbán vezérkari főnöke katonához méltatlan módon,

az orbáni propaganda felmondásával nyilvánosan mentegette

a lengyeleket megtámadó náci Németországot.

Orbán vezérkari főnöke zavaros és hamis nyilatkozataival, háborús retorikájával már most súlyos károkat okozott a hadsereg tekintélyének és működőképességének, miközben hazánk szomszédjában az orosz agresszió következtében éppen háború zajlik és az orbáni infláció súlyos megélhetési válságba taszította az országot.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy olyan európai Magyarország legyünk, akire számíthatnak a szövetségesei és számíthatnak a magyar polgárok is, és amely elhozza a stabilitást a Magyar Honvédségbe is.

Valódi Hírek