Megmérgezhették a fehérorosz diktátort, Putyin legfőbb szövetségesét Moszkvában

Egy mentőautó kísérte útján.

Nem kizárt, hogy megmérgezték Aljakszandr Lukasenkát, és ezért hagyta ott idő előtt a moszkvai győzelmi napi ünnepséget – közölte a Twitter-oldalán Dmitrij Bolkunec fehérorosz politikai elemző.

A szakértő felhívta arra is a figyelmet, hogy az elmúlt napokban többször is a betegség jelei mutatkoztak a diktátoron.

Lukasenka egészségi állapotával kapcsolatban azt követően keltek szárnyra a találgatások, hogy mentő kíséretében szállították el a Moszkvában tartott győzelem napi ünnepségről.

A Meduza információi szerint Lukasenka a ceremónia végén nem tudott elsétálni az ismeretlen katona emlékművéhez Vlagyimir Putyinnal, és a többi látogató elnökkel.

A beszámolók szerint egy elektromos kocsival vitték végig a háromszáz méteres távon. A koszorúzás is nehezére esett, a Mirror szerint nem tudott lehajolni, hogy az emlékműre helyezhesse a virágokat. Hozzátették: Lukasenka kihagyta volna az ünnepséget, de az orosz elnök ragaszkodott hozzá, hogy megjelenjen azon. A helyszínen készült fotók tanúsága szerint a keze is be volt kötve.

Az elnök reptérre vezető konvoját egy mentőautó kísérte, amely feltehetően Lukasenkát szállította. Az orosz és a fehérorosz hatóságok eddig nem adtak tájékoztatást a fehérorosz diktátor korai távozásának okairól.

(Dmitry Bolkunets/Twitter)

 

Valódi Hírek