Ez súlyos: Váratlanul olyan dolog derült ki Orbánékról, amit leginkább eltitkoltak volna

Nem reklámozták a dolgot.

Az első negyedévben összesen 96 olyan határozatot hozott a kormány, amely ugyan nem titkos, ám azt mégsem verte nagydobra a nyilvánosság előtt az ország vezetése – írta hvg.hu szerdán.

Pedig az adatok szerint

minden napra jutott egy

az úgynevezett „kétezres kormányhatározatokból”.

A Szabad Európa nemrég lerántotta a leplet az egyik dokumentum részleteiről. Az információik szerint a döntés február 6-án született Sopronban, egy „stratégiainak” nevezett kormányülésen.

A dokumentum szerint az országban zajló egyik legnagyobb vasúti fejlesztéshez járulna hozzá a kormány 17 milliárd forinttal. A kivitelező pedig nem más, mint Mészáros Lőrinc egyik cége.

A titkolózás nem egyedülálló, tavaly 470 olyan határozat született, amelyet nem hozott nyilvánosságra a kormány. A dokumentumok nem tartalmaznak titkos adatokat, de csak a döntésben érintett szűk kör ismerheti meg őket, feltéve

ha valaki nem szivárogtatja ki a részleteket.

Az információk szerint a kormány egyre több döntést próbál véka alá rejteni. A kétezreseknél még érdekesebbek a háromezres határozatok, amelyeknél már van ok a titkolózásra, hiszen a dokumentumok hadititkokat, sőt nemzetbiztonsági értesüléseket is tartalmazhatnak.

Ezeket 90 évre is elzárhatják a nagyközönség elől.

Valódi Hírek