Deutsch Tamás: „Magyarország a korrupcióellenes küzdelem mintaországa!”

Reméli, hogy mások is tanulnak belőle.

„Magyarország a korrupcióellenes küzdelem mintaországa”

– szó szerint ezt jelentette ki Deutsch Tamás szerdán az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében, Strasbourgban.

A Fidesz EP-képviselő beszámolója szerint a heti ülésen nem lesz téma a „brüsszeli korrupció tucatnyi ügye”, ez pedig mélyen felháborította a politikust.

„Bolondnak nézik az embereket a brüsszeli bürokraták, az Európai Parlament baloldali többsége, és úgy gondolják, ha nem beszélnek a korrupciós ügyekről, akkor azok nem léteznek”

– fogalmazott Deutsch, sőt hozzátette, hogy

a Fidesz és a KDNP képviselői revansot vesznek,

és nemmel fognak szavazni.

A képviselőnek feltűnt, hogy a jelentésekben több uniós tagországot, köztük Magyarországot is megemlítették, és szerinte „politikai rágalom„-nak minősíthető korrupciós vádakat fogalmaztak meg ellene.

A dokumentumot készítő szakbizottság jövő héten látogat hazánkba, de a Fidesz politikusa nem fűz túl sok reményt a delegáció következő jelentéséhet, szerinte a valósággal köszönőviszonyban sem lévő vádak fognak ismét elhangozni.

Pedig véleménye szerint „Magyarországon van a legkidogozottabb módon törvénybe iktatva (!) a korrupcióellenes küzdelem„. Ezért bízik benne, hogy a jövő heti látogatáson a küldöttség is megállapítja, hogy a magyarnál szigorúbb korrupcióellenes szabályozás nincs máshol az EU-ban, sőt

reméli, hogy példaként ajánlják (sic!!!) majd más tagországok elé.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek