Tovább dagad a botrány: Elképesztő fordulat történt Borkai Zsolték ügyében

Újabb eljárást indítottak.

Újabb büntetőeljárást indítottak Borkai Zsolt volt győri polgármester és cimboráinak adriai sze*partijának ügyében. A 24.hu most arról írt, hogy az orgiában részt vevő egyik nőt a közelmúltban kerítéssel gyanúsították meg. Győr volt fideszes polgármestere és barátai csaknem

kétmillió forintot fizettek az adriai orgiájukra beszervezett lányok szolgálataiért.

Emlékeztettek, az „ördög ügyvédje” per tárgyalása április közepén kezdődött a Veszprémi Járásbíróságon. Az ügyészség Czeglédy Csabát vádolta meg a Borkaiékról készült felvételek nyilvánosságra kerülése miatt, azonban Czeglédy hangsúlyozta: nem ő állt a blog mögött.

A Veszprémben zajló tárgyalás első napján kiderült: újabb büntetőeljárás indult az ügyben, amelynek értelmében az egyik beidézett tanút nemrég négyrendbeli kerítéssel gyanúsították meg. A nőt a rendőrök azzal vádolják, hogy a közvetítő, H. Zoltán útmutatását követve a saját autójával vitt az Adriára négy lányt.

A nyomozó hatóság közlése szerint mind az öten üzletszerű sze* miatt vállalták az utat. Az eljárás alá vont nő nem azonos a botrány miatt ismertté vált ikerpár tagjaival, de ő is ott volt a jachton, és ő is részt vett Borkaiék „mulatozásán”. A rendőrség tájékoztatása szerint ő vette át a lányok beszervezéséért és a munkájukért kialkudott pénzeket.

A Büntető törvénykönyv szerint aki haszonszerzés céljából valakit sze*uális cselekmény végzésére másnak megszerez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, üzletszerű kerítés esetén pedig

kettőtől nyolc évig terjedő lehet a szabadságvesztés.

Mint írták, Borkai Zsolt ügyvédje, – aki szintén részt vett a jachtozáson –, korábban azt állította, hogy a férfiakból álló társaság nem sze*uális szolgáltatásokra rendelt lányokat a 2018. május 22-én indult hajóútra. Rákosfalvy Zoltán elmondása szerint ők csak „hostesseket kerestek, akiknek az lett volna a feladata, hogy beszélgessenek a vendégekkel, és gondoskodjanak az étel-ital pótlásáról”.

A Fővárosi Főügyészség a lapnak annyit árult el, hogy az új büntetőeljárásnak két gyanúsítottja van.

Valódi Hírek