Gréczy Zsolt: Ha gyerek haját húzzák, és gázspray-vel vakítják el, pedig nem is támadt a rendőrre, az törvényes?

Orbán elfelejtette, hogy 2006-ban maga követett el törvénysértéseket – írta a DK-s politikus.

Gréczy Zsolt DK-s politikus legújabb Facebook-bejegyzésében világosan rögzítette: Orbán Viktor ismét leleplezte önmagát és elismerte, a 2006-os attak, amelyet ő vezényelt, törvénytelen volt.

A politikus arról írt, hogy Orbán a parlamentben úgy reagált az oktatásban tapasztalható áldatlan állapotok ellen szervezett tüntetésre, hogy „tüntetni lehet, de építési területre betörni, középületet megtámadni, rendőröket dobálni törvénytelen”.

Gréczy Zsolt bejegyzését alább közöljük változtatások nélkül:

„ORBÁN SZERINT BE KELL TARTANI A TÖRVÉNYEKET – ÉS 2006-BAN?

Azonnali kérdésekre válaszolt Orbán Viktor az országgyűlésben. Amikor arról faggatták, hogy miért vert meg gyerekeket a rendőrség az ő hivatalától pár méterre, azt bírta mondani: »tüntetni lehet, de építési területre betörni, középületet megtámadni, rendőröket dobálni törvénytelen.«

És nem szakadt le a mennyezet, örök hála Steindl Imrének.

Tényleg?! Be kell tartani a törvényeket? Törvénytelen középületet megtámadni? Rendőröket dobálni is törvénytelen?

És a tévészékház 2006-ban? És az ő kordonbontása? 2006-ban autókat gyújtogatni, kirakatokat bezúzni, rendőrt baseball-ütővel és Molotov-koktéllal támadni az rendben volt? Sőt, ha a rendőrök felléptek a törvénytelen cselekmények egész sorát elkövető agresszorok ellen, az a »szemkilövetés«? Ha gyerek haját húzzák, és gázspray-vel vakítják el, pedig nem is támadt a rendőrre az törvényes?

Orbán ismét leleplezte önmagát. Egyúttal elismerte, hogy

a 2006-os attak, amelyet ő vezényelt, törvénytelen volt.

Időbe telt, amíg lebuktatta önmagát, de megtörtént.

Orbán parlamenti válasza maga a cinizmus: ha ő követtet el törvénytelenséget, az jogos felháborodás. Ha ellene tüntetnek, az már akkor is törvénytelen, ha nem követnek el semmit.

De legalább megtudtuk, 17 évvel később, hogy

a csőcselék 2006-os garázdálkodása Orbán szerint is törvénytelen volt.

Ha Orbán szerint a hajhúzás, leteperés, a gázspray jár 2023-ban. Akkor 2006-ban pláne járt a rendőri fellépés a rend fenntartása érdekében.

Egyúttal »gratulálok« mindazoknak, akik ma is gyurcsányoznak.”

(Gréczy Zsolt/Facebook)

Valódi Hírek