Botrány: Részegen okozott balesetet egy fideszes képviselő, két ember megsérült

Ez már tényleg durva.

Horváth Tamás Mihály keszthelyi fideszes politikus részegen okozott balesetet a 24.hu információi szerint. Horváth nem kispályás a kormánypártban, ugyanis ő a keszthelyi Fidelitas elnöke, a Zala Vármegyei Közgyűlés és a keszthelyi önkormányzat egyik kormánypárti képviselője is.

De mi történt?

Április 8-án szombaton délben egy autós a keszthelyi Ady Endre utcából fordult rá a Tapolcai útra, viszont nem tudta bevenni a kanyart, és átsodródott a másik sávba, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak.

A rendőrök megszondáztatták a 32 éves férfit. A teszt pozitív lett, így további mintavétel céljából

előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, és elvették a jogosítványát.

Az ügyben ittas vezetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a helyi rendőrkapitányság.

A balesetben a vétlen járművet vezető nő és az utasa könnyebben megsérült.

Horváth Tamás Mihályt a 24.hu elérte telefonon, de miután a politikus meghallotta, hogy milyen ügyben keresik az újságírók azonnal lecsapta a telefont.

Vele ellentétben Csótár András helyi Fidesz-elnök annyit elárult, hogy nem tudja sem megerősíteni sem megcáfolni, hogy igaz-e az újságírók állítása – ezt általában beismerésként is tekinthető. Saját bevallása szerint nem beszélt a képviselővel erről az ügyről.

A portál munkatársai felkeresték Keszthely polgármesterét, Manninger Jenőt is. Ő annyit mondott, hogy: „az önkormányzati képviselők magánéletében történt eseményekkel mint polgármester nem kell foglalkoznom, különösen, ha ezzel kapcsolatban rendészeti szervektől hivatalos értesítést nem kapok”.

Külön érdekes, hogy Horváth Tamás Mihály nem sokkal a baleset előtt még a biztonságos közlekedésről posztolt a Facebook-oldalán:

Úgy látszik, hogy rá a fentiek nem vonatkoznak.

A Nyugati Fény megkereste a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Rákérdeztünk, meg tudják-e erősíteni a fentieket, és ha igen, milyen eljárás van folyamatban Horváth Tamással szemben.

FRISSÍTÉS (05.09.):

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság reagált megkeresésünkre, amelyben arról kérdeztük a hatóságot, megvalósult-e a fenti, súlyos szabálysértés.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság meg tudja-e erősíteni a fenti
információkat?

A kérdésében szereplő balesetben a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. április 8-án 11 óra55 perckor Keszthelyen, az Ady Endre utcában közlekedett személyautójával egy 32 éves helyi férfi.

A járművezető a Tapolcai útra történő kanyarodása során átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A baleset során a vétlen járművet vezető nő, valamint utasa könnyebben megsérült.

A rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig elvették. Az ügyben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Keszthelyi Rendőrkapitányság.

Folyamatban van-e bármilyen eljárás Horváth Tamás Mihállyal szemben?

Erre a kérdésére az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján nem áll módomban válaszolni.

Zalaegerszeg, 2023. május 9.

Tisztelettel:
Sznopek Veronika r. őrnagy
sajtószóvivő

(Horváth Tamás Mihály/Facebook)

Valódi Hírek