Döntöttek: Elképesztő hatalmat kap Müller Cecília, pillanatokon belül átveheti a hatalmat efelett

Müller felügyelheti a gyógyszerpiacot.

Új hivatalt kaphat Müller Cecília, így pedig a gyógyszerhatóság elveszítheti korábbi önállóságát.

A Népszava információi szerint a jövőben az országos tiszti főorvos felügyelheti majd a gyógyszerpiacot is. Hozzátették, ugyan erre nézve kormányzati döntés még nem született, de múlt hét kedden már szóban tájékoztatták egy állománygyűlésen a gyógyszerhatóság dolgozóit a várható változásokról.

A lap szerint az érintettek már tárgyalásokat folytatnak a gyógyszerhatóság és a Nemzeti Népegészségügyi Központ egyesítéséről. Így az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) beolvaszthatják a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK).

A hatóság pedig Müller Cecília országos tiszti főorvos vezénylete alá kerülne, amelynek tíz százalékkal csökkentenék a létszámát is. Ez azt is jelenti, hogy 4345 embert küldhetnek el heteken belül – írták. A „fejleményeket” követően

már több speciális tudású szakember felmondott.

Megjegyezték, az OGYÉI feladata többek között az, hogy engedélyt adjon a gyógyszerek hazai forgalmazására, gyártására, valamint, hogy ügyeljen a gyógyszerbiztonságra.

A hatóság a biztonságos gyógyszerellátás érdekében

  • ellenőrzi a gyártóhelyeket,
  • felügyeli a klinikai vizsgálatokat,
  • gyűjti és elemzi a készítményekkel kapcsolatos mellékhatásokat,
  • továbbá azt a szakmai értékelést is itt végzik, amely előkészíti azt a döntést, hogy egy-egy gyógyszer alkalmazását finanszírozza-e a hazai társadalombiztosítás

– hívta fel a figyelmet a portál.

Valódi Hírek