DK: Nem veszünk részt Orbánék elégtelen igazságügyi törvénycsomagjának megszavazásában

A Fidesz érdemi vita nélkül döntene – közölték.

Az utolsó pillanatban, a vagyonnyilatkozati törvénybe rejtve nyújtotta be az igazságügyi törvénycsomagját a Fidesz, ráadásul még a minimális, vitára biztosított időben sem engedte hozzászólni a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét, mert Lezsák Sándor „nem látta a gépen” Barkóczi Balázs hozzászólásra való jelentkezését.

Orbán Viktorék az Európai Bizottság jogállamisággal kapcsolatos feltételeinek teljesítéséért készítették a törvénycsomagot, de szerdán érdemi parlamenti vita nélkül akarják elfogadtatni – közölte Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese a lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A DK frakciója úgy döntött, hogy nem vesz részt a szégyenletes eljárásban született, elégtelen igazságügyi törvénycsomagról szóló szavazásban – hangsúlyozták.

A DK meglátása szerint a magyar jogállamiság helyreállítása helyett egy rossz kabarétréfát űz a Fidesz, amely jól mutatja, hogy Orbánék kormányzása alatt nem jöhet létre a szabad, európai Magyarország.

A kormány ráadásul nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hiszen eszük ágában sincs helyreállítani a bíróságok és az Alkotmánybíróság függetlenségét, és ezért sem tiltják ki a politikusokat és hozzátartozóikat az egyetemi alapítványok kuratóriumaiból, mert az egyenlő lenne az Orbán-rendszer részleges lebontásával – hangsúlyozta a DK.

„Ezt csak Dobrev Klára tudja megtenni, ezért az Árnyékkormány hazánk egyetlen reménye arra, hogy szabad, demokratikus, jogállami és európai Magyarország legyünk”

– zárul a közlemény.

Valódi Hírek