Tovább dagad a Schadl–Völner-botrány: Súlyos dolgok derültek ki a végrehajtói maffia elnökéről

Nem tudták megmondani, kivel tárgyalt.

Letartóztatása előtti napon Schadl György, a végrehajtói kar elnöke kétszer is tárgyalt az Igazságügyi Minisztériumbanírta a 24.hu a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt és Schadl Györgyöt érintő büntetőügy nyomozati anyagai alapján.

A dokumentumok szerint a végrehajtói kar elnöke 2021. november 4-én reggel fél 9-kor járt a minisztérium Nádor utca 22. szám alatti épületébe, ahol negyven percet töltött. Schadl ezután Takács Katalin, a végrehajtói kar hivatalvezetőjével távozott a minisztériumból. A nyomozók egy kávézóig követték őket, majd a páros egy cirka félórás beszélgetést követően a Szabadság térre sétált, ahonnan Takács a végrehajtói kar autójával távozott.

A nyomozók arra következtettek, hogy a végrehajtói maffia elnöke „kommunikációja és artikulációja” alapján vitatkozott Takács Katalinnal. Ezután a nyomozók tovább követték Schadlt, aki az információk szerint visszament az Igazságügyi Minisztériumba, ahol újabb 40 percig tartózkodott.

Hogy Schadl kivel tárgyalt az nem derült ki a nyomozati anyagokból, viszont ő és Völner Pál három perc különbséggel távoztak az épületből 10 óra után.

A nyomozati anyag fényképekkel dokumentálta Schadl György és Takács Katalin távozását a minisztériumból.

„Az Igazságügyi Minisztériumba való beléptetéseket a Készenléti Rendőrség végzi, a belépési adatokkal ők rendelkeznek, azonban ezen adatokat maximum egy évig tárolják csak, így az említett dátummal kapcsolatban

nem tudunk tájékoztatást adni”

– közölte a portálnak az Igazságügy Minisztérium sajtóosztálya.

Megjegyezték, Varga Judit azon a napon Miskolcon tartózkodott. A miniszter reggel 8 és 12 óra között egy védelemipari konferencián vett részt Palkovics László akkori innovációs és technológiai miniszter társaságában a Miskolci Egyetemen, így akkor nem lehetett a minisztérium épületében.

Az üggyel kapcsolatban Takács Katalint nem érték el. Schadl György ügyvédje, Morvai Attila pedig azt közölte, „a találkozó a büntetőeljárás szempontjából nem volt releváns”.

Valódi Hírek