Perintfalvi Rita Vágóról: Veszteség ő az egész magyar ellenzéknek és a szabad magyar nemzetnek

Közös fotóval búcsúzott.

Perintfalvi Rita a Facebookon azt írta, hogy Vágó Istvánt tisztelte a többi közt azért, mert kora ellenére feladta a nyugalmát, és beleállt a politkába azért, hogy tegyen valamit a hazáért. A volt tévés, a DK-s politikus szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt életében 75. évében.

A teológus teljes írása:

„Döbbenetes a hír, hogy Vágó István harcostársunk itt hagyott minket. Ez a közös fotó február közepén készült, egy tévés műsor kapcsán. Akkor láttam utoljára Pistát.

Amikor megjelent a könyvem, meghívott egy kávézásra magukhoz és a kis kávézásból egy fél napos beszélgetés lett, mert mindig voltak új és új témák, amikről annyira jó volt beszélgetni vele.

A legizgalmasabb kérdések persze azok voltak, hogy mit kezd egy nyíltan ateista és egy teológus egymással. Nagyon becsültem a kiváncsiságát és a toleranciáját ezekben a témákban, valamint azt, hogy teljesen mentes volt az ateista fundamentalizmustól.

De, amit a leginkább tisztelek benne, hogy képes volt idős kora nyugalmát feladva beleállni a politikába, mert úgy érezte, hogy muszáj tennie valamit a hazájáért. És ebben aktív maradt még élete utolsó napján is, ami egészen váratlanul jött el.

Mert érezte a szükségét annak, hogy tenni kell valamit, hogy a dolgok változzanak ebben az országban.

És véget érjen egyszer ez a rémálom. Egy igazi demokratát veszítettünk el ismét. Veszteség ő az egész magyar ellenzéknek és a szabad magyar nemzetnek. Tudom, hogy nem hitt benne, de mégis: Isten nyugosztalja!”

Valódi Hírek