Megható sorokkal búcsúzik Vágó Istvántól a Legyen Ön is milliomos! egyik győztese

Szívszorító.

Szombat délelőtt érkezett a hír, hogy életének 75. évében meghalt Vágó István. A gyászhír megrendítette a magyar társadalmat. Sokan megemlékeztek a kvízmesterről, köztük politikusok. Erről >>ITT<< írtunk bővebben.

Egyik volt játékosa, Csóka János is megemlékezett Vágóról. A férfi megható szavakat írt a Facebookon. Posztját változtatás nélkül közöljük:

„Most olvasom, hogy elment Vágó István Nem, nem volt barátom, de végtelenül büszke vagyok, hogy játszhattam vele. És büszkeséggel töltött el, hogy mindig jó szívvel emlékezett rám – ahogy én is. Ezzel az idézettel búcsúzok tőle, ami Bárdos András könyvében jelent meg – még ott is megemlített. Legyen neked könnyű a föld!”

Vágó a következőket mondta Csókáról:

„Egyszer volt egy játékosom, úgy hívták, Csóka János. Cigány fiú volt, és nagyon értelmes, életcéljának tekintette, hogy segítsen a cigányságon. Na, hát őt, bevallom, segítettem.

– Az nem csalás?

– Döntsd el. Az volt a kérdés, ki írta a Német requiemet. Brahms írta, de ő érezhetően Bach felé hajlott. És akkor azt mondtam neki, szó szerint: csócsálja még egy kicsit a címet. Szerinted miért mondtam?

– Mert Bach idejében még nem volt Németország?

– Bravó. Pontosan. Sok?

– Nekem elég lenne.

– Neki is elég volt. Csaltam? Ennyit lehet segíteni. Ha nem veszi a lapot, elengedem a kezét”

Valódi Hírek