Itt az égszakadás, jön jégeső: 12 megyére adtak ki figyelmeztetést szombatra

Erőteljes széllökések, záporok, zivatarok lesznek.

Szombat délelőtt a vastagabb, összefüggő felhőzet keletre szorul, másutt felszakadozik, majd egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Reggel, kora délelőtt még több helyen lehet csapadék, majd délutántól elsősorban a Dunántúlon alakulnak majd ki záporok, zivatarok. Néhol heves zivatar is előfordulhat. A légmozgás a legtöbb helyen mérsékelt marad, de átmeneti szélerősödés várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 16 és 24 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb, míg a felhős részeken tartósan hűvös időre számíthatunk. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szombat délután a vastagabb, összefüggő felhőzet keletre szorul, másutt szakadozik a felhőzet, majd egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Reggel, kora délelőtt még több helyen lehet csapadék, majd délutántól elsősorban a Dunántúlon alakulnak ki záporok, zivatarok. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak.

Estére elsősorban az északkeleti harmadban lehetnek erősebben felhős tájak, míg másutt gyengén felhős lesz az ég. Legnagyobb valószínűséggel a Tiszától nyugatra eső területeken számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Az ország keleti felén a légmozgás mérsékelt marad, míg a nyugatin az északnyugati szél megélénkül, olykor megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható.

Vasárnap hajnalra elsősorban az északkeleti harmadban lehetnek erősebben felhős tájak, míg másutt általában véve gyengén felhős lesz az ég. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Az OMSZ 12 megyére adott ki figyelmeztetést szombat éjfélig:

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek