Nagy a baj: Brutális tempóban számolják fel a magyarországi cégeket

Újabb „rekord”.

Márciusban is tovább folytatódott a cégek számának év eleje óta tartó csökkenése. Decemberhez képest mostanra már közel 5000-rel lett kevesebb a társas vállalkozások száma Magyarországon – írta a Piac és Profit.

A portál további aggasztó számokra is felhívta a figyelmet.

Márciusban 30 százalékkal kevesebb cég alakult, mint amennyi megszűnt, valamint jelezték, már hatodik hónapja tart az a tendencia, hogy kevesebb az újonnan alapított vállalkozás, mint a megszűnő.

Ezenfelül az idén szűnt meg a legtöbb cég az előző évek márciusi adataihoz képest. 3699 hazai vállalkozás húzta le a rolót, ami

az elmúlt hat év átlagát 26 százalékkal haladta meg.

A felszámolások száma márciusban átlépte 2000-et, ami egy rendkívül magas érték: négy-ötszöröse az elmúlt évek átlagos felszámolási eljárásainak, és ötéves csúcsot jelent.

Felhívták rá a figyelmet, hogy március már a hetedik olyan egymást követő hónap, amikor a felszámolási eljárások az ezres nagyságrendet is meghaladták.

Megjegyezték: az elmúlt időszak felszámolási eljárásai mögött

több mint 80 százalékban a kényszertörlésből felszámolási eljárásba átterelt cégek álltak.

A cégeknél megindított eljárások száma mintegy 11 ezer volt, ami a lap szerint kifejezetten magas, és a cégek több mint 2 százalékát érintette.

Mintegy 11 ezer cégnél indítottak eljárásokat, ami kifejezetten magas szám. Ezek az eljárások pedig a cégek több mint 2 százalékát érintették.

Valódi Hírek