Mi történt? Eltűnt a Karikó Katalint ábrázoló falfestmény

Új festmény készül.

Eltűnt a Karikó Katalint ábrázoló falfestmény a Krisztina körút 30. alatti tűzfalról. Ezzel az alkotással a jövőt formáló magyarok előtt tisztelgett a Színes Város és a Brain Bar.

Az öt emelet magas, kétszázhúsz négyzetméteres festményen a tudós arcképe mellett „A jövőt magyarok írják” felirat volt olvasható, a Brain Bar felkérésére a Színes Város Csoport készítette tizenegy nap alatt, százkilencvenhét liter festék felhasználásával, és 2021 augusztusában készült el – írta a 24.hu.

Azonban a közelmúltban lefestették a tűzfalat, amelyre új festményt szánnak. A portál megkérdezte a Színes Várost és a Brain Bart, hogy miért döntöttek így.

„Időről időre új köntösbe bújtatjuk ezt a felületet is szponzorainknak köszönhetően, ezáltal állandóan változó művészi projektek jöhetnek létre a tűzfalakon. A kérdéses tűzfalon – ahogy az most is látható – jelenleg is dolgozunk és a következő hetekben fejezzük be a munkát. Amint elkészül és teljes terjedelmében megtekinthető a mű, tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot a részletekről”

– írta válaszában Flór Péter, a Színes Város főtitkára.

Megjegyezték, amíg megvolt a festmény, Karikó Katalin arcképét egyszer oltásellenes feliratokkal rongálták meg. Ugyanakkor a magyar tudós arcképét viseli egy spanyol falrész is: Valenciában a műszaki egyetem egyik épületén kapott helyet a festmény, a női tudósok eredményeire emlékeztető projekt részeként – írták.

(Universitat Politècnica de València/Twitter)

Valódi Hírek