Érkezik az ítéletidő, országszerte leszakad az ég

Rendkívül felhős lesz az ég, sok esőre számítanak.

Napközben az összefüggő felhőzet a csapadék súlypontjával együtt fokozatosan kelet, északkelet felé tolódik, ott jelentős mennyiségű csapadékot okozva. Mögötte szakadozik, csökken a felhőzet, délutántól a Dunántúlon változóan felhős idő várható, záporokkal, esetleg zivatarral is – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi időjárás-előrejelzésében.

A legtöbb napsütés a középső országrészben várható. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, csapadékos északkeleti tájakon ennél pár fokkal hűvösebb idő várható. Késő este 5 és 11 fok között várható a hőmérséklet.

Estére gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de a nyugati, délnyugati határ, illetve a Tisza vonala mentén lévő összeáramlás mentén előfordulhatnak felhősebb körzetek is. Néhol párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. A kora esti órákra a záporok nagy része lecseng, de néhol, nagyobb eséllyel a már említett felhősebb tájakon záporeső előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között valószínű, a fagyzugokban gyenge fagy előfordulhat.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek