Botrány: 14 éves kislányt fogdosott és csókolgatott egy egyházi iskolában tanító tanár

Nyomoz a rendőrség.

Egy édesanya árulta el, hogy a Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium egyik tanára tavaly megcsókolt és többször is fogdosta az akkor 14 éves lányát, Lucát.

„Egyszerűen értetlenül állunk az egész előtt. Hogyan engedheti meg magának egy vezetőség, hogy ha zaklatás gyanúja is felmerül, akkor otthagynak egy tanárt a diákok között?”

– tette fel a kérdést az édesanya.

Az iskola két tanára 2022 nyarán jelezte az igazgatónak a problémát, és fel is jelentették a kollégájukat. A rendőrség szeméremsértés miatt indított nyomozást.

A szülők hiába jeleztek az iskola vezetésének, a tanár továbbra is taníthatott. Csak két hete távozott az iskolából. Az intézmény fenntartója megdöbbent a történteken.

Luca a történtek után pszichésen labilis állapotba került. A lány állítása szerint azért nem mondta el, hogy mi történt, mert

félt, hogy őt hibáztatták volna.

Elmondása szerint a tanár fogdosta őt, a fenekéhez ért, és mindig nagyon közel állt hozzá, amikor beszélgettek az iskolában. Aztán iskolán kívül a tanár többször megcsókolta, megölelte, és a közös osztálykiránduláson utalást tett arra, hogy Luca maradjon ott a szobájában.

Sőt, azt is mondta a lánynak, hogy őt nem érdekli a bíróság, mindent feladna érte.

Luca anyja aggódik , hogy ha a tanár átmegy más iskolába tanítani, más tanulókra is veszélyes lehet. A rendőrségi nyomozás egyébként továbbra is folyamatban van.

(Telex nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek