Kiderült: Sorsdöntő lépésre készül az orvosi kamara jövő héten

Belevágnak a közepébe.

Fontos felméréssel készül a Magyar Orvosi Kamara a jövő héten. Arra kíváncsiak, hogy milyen kamarát szeretnének az orvosok, és ennek fényében milyen lépéseket várnak el a tagok az elkövetkezendő hónapokba.

A MOK pénteken, közösségi oldalán osztotta meg a közleményt, amelyben komoly számadatokra is kitértek:

az információik szerint körülbelül 33 ezer orvos, 7210 fogorvos és kicsivel több mint 1700 klinikai végzettségű személynek van működési engedélye Magyarországon.

A kamara 34 003 taggal rendelkezik.

Kincses Gyula, a MOK elnöke április elején arról számolt be, hogy több mint 33 ezer ember, azaz a tagság több mint 2/3-a jelezte, hogy saját, szabad akaratából a szervezet tagja akar maradni.

A MOK legújabb közleményében is hangsúlyozta, hogy hálásak a tagok hivatás iránti elkötelezettségéért, valamint a bizalomért, amellyel sikerült megőrizniük a kamara tekintélyét.

A Magyar Orvosi Kamara pénteki Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Tegnap az OKFŐ tájékoztatott bennünket, hogy 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban.

Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik

a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34003 fő.

Újra szeretnénk megköszönni tagjainknak a hivatás iránti elkötelezettségüket, valamint azt a tettrekész bizalmat, amivel sikerült megőrizni kamaránk súlyát és presztízsét.

Az új helyzet természetesen sok új feladattal, és még több kihívással állított szembe bennünket, így a kívülről érzékelhető esetleges csend mögött mozgalmas hetek húzódnak meg.

Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető,

effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg.

A jövő héten egy fontos felméréssel fogunk jelentkezni, kérlek mondjátok majd el, milyen kamarát szeretnétek, és milyen konkrét lépéseket vártok a következő hónapokban.

(Magyar Orvosi Kamara/Facebook)

Valódi Hírek