Vadai: Orbán parancsára a Fidesz leszavazta a DK javaslatát, amely lehetővé tenné Putyin magyarországi letartóztatását

Botrány.

Putyin hűséges őrkutyájaként viselkedett ma a Fidesz az Országgyűlés Külügyi Bizottságában: Orbán parancsára a fideszes képviselők leszavazták a DK határozati javaslatát, amely lehetővé tette volna a háborús bűnökkel vádolt Putyin letartóztatását és kiadatását a Nemzetközi Büntetőbíróságnak, ha újra Magyarországra látogatna – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes.

Az Orbán-kormány jelenleg arra hivatkozva adna menedéket az ukrán gyerekek deportálásával vádolt orosz elnöknek, hogy még mindig nem hirdették ki a Nemzetközi Büntetőbíróság a magyar parlament által már ratifikált statútumát – tette hozzá a DK parlamenti kéviselője.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor kiszolgálja Putyint, ezért nem engedi, hogy letartóztassák az orosz elnököt, ha Magyarországra érkezne. Orbán kiszolgálja Putyint, amikor tőle vásárol méregdrágán orosz gázt, ami Putyinnak és Orbán üzleti köreinek, a milliárdos fideszes elitnek óriási profitot termel – mondta Vadai.

A magyar miniszterelnök számára Putyin, az orosz gáz és a profit mindennél fontosabb, Orbánt nem érdekli sem az ukrán gyerekek sorsa, sem a magyar emberek megélhetése, sem az, hogy az üzletüknek köszönhetően a hétszerezése emelkedtek a rezsiárak Magyarországon – jegyezte meg a képviselő.

Ezért védi Orbán az orosz diktátort a letartóztatástól, és a fideszes képviselők ezért utasították el a DK javaslatát az Országgyűlés Külügyi Bizottságában – fogalmazott szerdai sajtótáékoztatóján Vadai Ágnes.

Videó:


.

Valódi Hírek