Videóval: Meglepő helyen bukkantak fel Orbán Viktor mondatai

Nem várt fordulat.

Donald Trump volt amerikai elnök először adott interjút vád alá helyezése óta, különös módon éppen annak a jobboldali Fox News csatornának, amely ellen szintén eljárást indítottak hazugságok terjesztése miatt. A bukott amerikai elnök annak a Tucker Carlsonnak nyilatkozott most, aki a 2020-as amerikai elnökválasztás után még arról sms-ezett, hogy mennyire gyűlöli a volt elnököt – írta a Telex.

A kedden rögzített interjú során Carlsonon nem mutatkoztak már a gyűlölet jelei, sőt, a műsorvezető kimondottan baráti hangot ütött meg a levitézlett elnökkel.

Mint rámutattak, az esemény azért is érdekes, mert a beszélgetés egy pontján Trump különös, ám mégis ismerős frázisokat hangoztatott, amelyeket Orbán Viktortól szoktunk hallani.

„Van egy rendkívüli problémánk, ez pedig a fegyverkezés. Nem olyan fegyvereink vannak, mint amilyenek a II. világháborúban voltak, ahol csak tankokkal rohangáltunk és lődöztünk egymásra. Ezek olyan fegyverek, amilyeneket a világ még nem látott”

– kezdte Trump.

„Nekünk is vannak ilyen fegyvereink, nekik is. Kínának kevesebb van, de öt éven belül nekik is annyi lesz, mint nekünk – mármint nukleáris fegyver. Oroszországnak és nekünk viszont összemérhető, masszív nukleáris erőnk van”

– fejtegette a volt elnök, ehhez Carlson sietve hozzátette: „több, mint amit az emberek képesek felfogni”.

„Ha ránézel Hirosimára, Nagaszakira, erre a két réges-régi eseményre, és felszorzod ezeket az ötszázszorosára, akkor most erről beszélünk”

– jelentette ki Donald Trump, aki ezt követően az atomfegyverek gránitolvasztó képességéről értekezett.

Trump úgy gondolja, Ukrajnát most törlik el a Föld színéről. A lap emlékeztetett, hogy ez a gondolatmenet

kísértetiesen összecseng

azzal,

amit Orbán az ukrajnai háború kitörése óta hangoztat, miszerint Oroszország atomhatalom, és ezért nem veszíthet a háborúban. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a miniszterelnök péntek reggeli rádiónyilatkozataiban és közösségi felületein is egyre gyakrabban magyaráz arról, hogy

„a világháború reális veszély.

Mint az interjúból kiderült, Trump szintén emiatt aggódik, ugyanis szerinte tárgyalni kell Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Úgy gondolja, a mostani washingtoni döntéshozók nem értik, milyen fenyegetést jelentenek az atomfegyverek.

„Putyin érti, és én folyamatosan erről egyeztetnék vele”

– mondta Trump, aki megjegyezte azt is, hogy korábban Észak-Korea is fenyegetett atommal, de ő „jól kijöttKim Dzsongunnal, és tiszteletet vívott ki az észak-koreai vezető szemében.

„Amikor a háborúról beszélünk, és látom én is azt, mit mondanak Ukrajnáról, mit csinálnak ott, bla bla bla, Oroszország csak hátradől.

Ukrajnát most törlik el a Föld színéről”

– jelentette ki, ihletet merítve a magyar miniszterelnöktől. Ugyanis – idézték fel – Orbán még az év elején beszélt arról, hogy meglátása szerint Ukrajna „már Afganisztán, a senki földje”. A kormányfőnek ebből a kijelentéséből (is) óriási diplomáciai botrány kerekedett.

Érdemes megjegyezni, hogy a szakértők korábban már hangsúlyozták: aki Oroszország atomfenyegetéseiről beszél, azzal csak a Putyin-rezsim propagandáját erősíti. Az orosz diktátor ugyanis (eddig) még nem tett komolyabb lépéseket afelé, hogy atomháborúvá fajuljon az ukrajnai konfliktus.

Valódi Hírek