Egy budapesti nő csak 7 hónappal későbbre kapott időpontot egy MR-vizsgálatra a Honvédkórházban

„Dübörög” a magyar egészségügy.

Facebook-oldalán osztotta meg egy budapesti nő, hogy időpontot kért a Honvédkórházban lumbális, más néven ágyékigerinc-vizsgálatra. Arra azonban csak nagyon későn, novemberre tudnák bejegyezni.

„Sziasztok! Van esetleg olyan ismerősöm, akinek van a budapesti Honvédkórházban ismerőse, aki tudna nekem segíteni egy november előtt (legkorábban ekkorra kaptam) időpontot találni lumbális gerinc MR-re. Köszi előre is”

– írta a nő.

A lumbális MR (mágneses rezonancia) vizsgálat egy képalkotó eljárás, amely a gerinc alsó szakaszának, a lumbális régió (derék) részletes képeinek elkészítésére szolgál. Az MR-vizsgálat segítségével a gerincvelő és a környező szövetek szerkezetét és állapotát lehet vizsgálni.

Egy ilyen vizsgálat időtartama változó lehet, általában 20-60 percig tarthat. Bizonyos esetekben azonban, ha további képek vagy kontrasztanyag alkalmazása szükséges, az időtartama meghosszabbodhat. Az állami egészségügyi rendszerben általában

hosszabb várakozási időre kell számítani, akár hetekre vagy hónapokra is.

Ha sürgős vizsgálatra van szükség, vagy rövidebb várakozási időt szeretne valaki, akkor magánklinikákon és diagnosztikai központokban is lehet jelentkezni rá. Ezekben az intézményekben azonban jóval költségesebb lesz a dolog.

A DK szerint az egészségügyben kialakult katasztrofális helyzet egyértelműen „Orbánék bukott egészségpolitikájának számlájára írható.”

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek