Brutális pofonba szaladtak Orbánék: Hiába tiltották meg az előadást, tömegek jelentek meg egy másik helyszínen

Nem adottak Magyarországon az akkumulátorgyártás feltételei.

Nem csak Debrecen, egész Magyarország nem rendelkezik az akkumulátorgyártáshoz szükséges feltételekkel – jelentette ki Fábián István kémiaprofesszor azon az előadáson, amelyet kitiltottak a debreceni egyetemről. A Természettudományi Kar dékánja ugyanis úgy ítélte meg, hogy az előadás „aktuálpolitikai tartalmú„, ezért nem engedélyezte annak megtartását az intézményben.

Az ATV Híradó riportjában arról írt, hogy a Debreceni Akadémiai Bizottság előadóterme előtt még a folyosón is rengeteg érdeklődő hallgatta az egyetemről kitiltott előadást. Ezen Fábián István professzor ismertette a szakmai szempontokat, amelyekből világosan kiderül, hogy Magyarországon nem éri meg akkumulátorgyárakat építeni.

„Úgy gondolom, hogy ez nem Debrecen, hanem

egész Magyarországon nincsenek meg ehhez a lehetőségek.

Nincs nyersanyagunk, nincs energián, nincs saját energiánk hozzá. Nagyon sok minden hiányzik ahhoz, hogy ez egy virágzó iparág legyen. valószínű, hogy valamilyen eredményeket el lehet érni, de egy sokkal nagyobb hozzáadott értékű gyárakat kéne telepíteni”

– mondta a professzor.

Az előadásnak helyt adó Debreceni Akadémia Bizottság elnöke kiemelte, számára nem volt kérdés, hogy támogatni fogja az előadást.

„Fontos volt, hogy szembesülhetünk a nehézségeivel, a kérdéseivel, az előnyeivel, a hasznával, a kárával. Nagyon komplex dolog egy ilyen akkumulátorgyár, tehát érdemes tisztában lenni a lehetséges aspektusokkal és azt gondolom, hogy ez az előadás erre vállalkozott ezt a célt maximálisan teljesítette”

– mondta a testület elnöke.

Fábián professzor elmondta, az előadás a közeljövőben nyilvánosan elérhető lesz, így bárki meghallgathatja majd. Mint mondta, ő és sokan abban bíznak, hogy ezekkel a szakmai szempontokkal a döntéshozók még időben megismerkednek.

(atv.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Ordas balhé: A debreceni akkumulátorgyárról tartott volna előadást a helyi egyetem volt rektora, amikor nem várt fordulat történt

Méretes botrány: Kiderült, miért éri meg Orbánéknak, hogy teleépítik Magyarországot akkumulátorgyárakkal

https://nyugatifeny.hu/2023/04/01/nem-titkolhatjak-tovabb-pinterek-kiszivargott-a-szakvelemeny-a-debreceni-akkumulatorgyarrol

Valódi Hírek