Elfüstölt Kövér László agya: Csúnyán leszólta a finneket Bayer műsorában (+videó)

Meg is fenyegette őket a házelnök.

A polgárháborús uszító Fidesz-alapító, Bayer Zsolt HírTV-s műsorának vendége volt az ellenzékiek büntetéséről hírhedtté vált házelnök, Kövér László.

Kövér a műsorban arról magyarázott: az a baja a finnekkel, hogy miután a magyar parlament megadta a jóváhagyását – a szövetségben utolsó előttiként – a finnek NATO-tagságára, másnap csatlakoztak ahhoz a perhez, amit Magyarország ellen indított az Európai Bizottság.

Mint arról beszámoltunk, az Orbánék elleni nagyszabású uniós perhez már 15 EU-tagország csatlakozott: Belgium, Hollandia, Luxemburg, Dánia, Portugália, Írország, Spanyolország, Görögország, Málta, Ausztria, Svédország, Szlovénia, Finnország, most pedig Franciaország és Németország.

Kövér azzal folytatta: Magyarországon annak idején volt népszavazás a NATO-csatlakozásról, Svédországban és Finnországban viszont elfelejtették erről megkérdezni az embereket.

A magyar házelnök ezután így folytatta a finnek és svédek ekézését:

„Mi azt látjuk, hogy két olyan ország kérte, illetve kéri a hozzájárulásunkat egy szövetségbe való felvételhez, aminek mi már tagjai vagyunk, ők meg még nem, akik a legminimálisabb tisztelet sem tanúsították Magyarország, a magyar nép választásokon kifejezett akarata iránt.”

Kövér szerint ez a két ország a politikájával és nyilatkozataival mind a mai napig csak árt a magyar nemzeti érdeknek.

„Hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a kapcsolat a két ország között oda jusson vissza, ahol 10-15 évvel ezelőtt volt”

– fenyegette a finneket Kövér.

Finnország a héten lett hivatalosan NATO tagja. A finnek a napokban megüzenték Orbánnak, nem felejtik majd el a packázást, amit a magyar kormányt művelt velük.

Kövér videóját itt tudod megnézni:


.

Valódi Hírek