Most érkezett: Videóra vették, ahogy Orbán Viktor megszegte a szabályokat

A törvények fölött áló ember.

Sem hajhálót, sem kötelező védőruhát nem viselt Orbán Viktor, amikor meglátogatott egy péküzemet, pedig ez a dolgozók és a látogatók számára is előírás.

Két unokája kezét fogva sétált a péküzem bejáratához Orbán Viktor a nagypénteken közzétett videóban.

A felvételen a kormányfő és unokái megfogdossák a kisült kenyereket, törnek a kalácsból, és megnézik a kenyérsütés folyamatát.

Az rtl.hu szerint egy göböljárási pékségről van szó, amelynek Mészáros Lőrinc, az ország leggazdagabb embere a többségi tulajdonosa, és tavaly több mint 200 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást kapott fejlesztésekre.

A videón az is látszik, hogy a miniszterelnökön és kíséretén kívül mindenki fehér ruhában van, és hajhálót is visel a péküzemben.

Az Agrárminisztérium honlapján elérhető aktuális higiéniai szabályok szerint a sütőipari cégek munkaterületein csak a cégek által meghatározott, külön erre a célra rendszeresített védőruhában és fejfedőben szabad tartózkodni.

Ezeket a szabályokat erősítette meg az RTL Híradónak Márkus Beáta békéscsabai cukrász is:

„Mindenképpen alap elvárás a fehér ruha, fehér nadrág, fehér póló, illetve a fejfedő, ami a hajszálakat teljesen eltakarja”

– fogalmazott.

Az RTL Híradó szerette volna megtudni a göböljárási pékségtől, hogy Orbán Viktor és kísérete miért nem viseltek védőruhát. Ahogy azt is, miért az üzemben, és miért nem a boltjukban vásároltak. De hiába keresték őket, nem válaszoltak a kérdéseikre.

Videó:

.

Valódi Hírek