Kitálalt a magyar modell Eszenyi Enikőről: Amit vele tett, azt soha nem felejti el

Nincsenek vele kellemes élményei.

„Bevallom sose kedveltem Eszenyi Enikőt”

– írta Marjai Judit kedden az Instagram-oldalán. A ’80-as évek egyik sikeres magyar modelljében nem véletlenül alakult ki ez a vélemény, azt is megosztotta, milyen kellemetlen emlék fűzi őt a Vígszínház egykori igazgatójához.

„Engem már 16 évesen kirakott egy filmből,

pedig mindössze annyi bűnöm volt, hogy csinosabb bolti eladólány voltam a jelenetben, mint ő”

– írt a történtekről.

A gyártás sajnálkozva, jött, hogy lépjek le, amúgy is kifizetik a napi gázsit (1984 -ben ez kb. 1500-Ft volt.) Ettől kezdve, bár voltak szerepeim, mégse lettem hivatásos színésznő, de Eszenyi hangjától mindig kivert a víz, ha meghallottam. Szánom, bánom, hogy sose tudtam megkedvelni”

– fogalmazott Marjai.

Eszenyi kicsivel több mint egy hónapja balesetet szenvedett a Csodálatos vagy, Júlia! című darab fotóspróbáján. A művésznőt szilánkos csuklótörése miatt megoperálták, Verebes István azonban több részletet is elárult a baleset körülményeiről.

„Egy ilyen tehetséges, fantasztikus képességű nő, aki rendezőnek is nagyszerű, arról azt hallom, hogy amikor a Játékszínben eltörte a csuklóját és hívták a mentőt, azt kiabálta, hogy hordágy.

Erre mondták a mentők, hogyha valaki eltöri a csuklóját, nem szoktak hordágyat hozni. Eszenyi viszont azt felelte: »én egy Nemzeti Kincs vagyok«.”

A színházi szakemberen kívül mások is meséltek Eszenyiről, Pásztor Erzsi nemrég beszélt arról, hogy a színésznő miatt lépett ki a Csodálatos vagy, Júlia! című darabból.

Marjai Judit a Blikkel is megosztotta Eszenyihez fűződő tapasztalatait:

„Nagyon fiatal voltam akkor, de arra máig emlékszem, hogy Enikő rendkívül undok volt velem a forgatáson. Az, hogy kiutált a filmből, tinilányként különösen fájdalmas volt, és örök tüske maradt bennem. A mai napig

összeszorul a gyomrom, ha csak a hangját meghallom”

– fogalmazott a modell.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

judit marjai (@judit.marjai) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

judit marjai (@judit.marjai) által megosztott bejegyzés

(Marjai Judit/Instagram)

Valódi Hírek