Botrány: A fideszes polgármester gyerekekkel cipeltetett végig az utcán egy óriási keresztet Makón

Durván megalázta őket.

Makón a fideszes városvezető, Farkas Éva Erzsébet az egyik helyi iskola diákjaival cipeltetett végig egy keresztet a , hogy „megelevenítsék” Jézus útját a Golgotára.

„A Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola által szervezett Városi keresztutat jártuk végig ma reggel az iskola diákjaival, pedagógusaival közösen, megelevenítve és jelenvalóvá téve Jézus Krisztus Golgotára vezető útját.

Az imádságos programot a Kálvária kápolnánál bemutatott szentmisével zártuk. 🙏Hálatelt szívvel köszönöm a nagyheti gondolatokat, a közös éneklést, imádságokat.

A keresztút kegyelmi ideje váljék Isten dicsőségére és lelkünk üdvösségére! Áldott ünnepeket és jó pihenést kívánunk a tavaszi szünetben minden makói diákunknak❣️😇

– írta a polgármester.

NYF-kommentár: Az természetes, ha valaki megemlékezik a vallásával kapcsolatos eseményekről, az viszont kérdéses, hogy mennyire tudnak feldolgozni vagy megérteni a gyerekek egy olyan történetet, amely a megaláztatásról és a szenvedésről szól. Ehhez talán sokkal nagyobb érettség kell, amit figyelmen kívül hagyott a városvezető.

Azt pedig ne felejtsük el, hogy a polgármester ezzel az akciójával megalázta a gyermekeket. Ez ugyanis nem Jézus szenvedéseiről szólt, ugyanis a polgármester bejegyzésével ez az esemény a politikai érdeklődés középpontjába került. Legyen világos: ha ennek nem volna politikai üzenete, nem lenne tele Farkas Éva Erzsébet oldala a keresztet cipelő gyermekekkel.

Mindenesetre ha ez az akció nem a makói polgármester ötlete volt, nem tiltakozott ellene, sőt, kirakatba tette az eseményt. A megalázó húzás mostantól biztosan az ő nevéhez fog kötődni…

(Farkas Éva Ezsébet/Facebook)

Valódi Hírek