Hatalmas meglepetés: A „közmédia” hírhamisítója megmagyarázta, miért kell nekik saját autómosó

Meglepő választ adott.

Kiderült, hogy az MTVA Kunigunda úti telephelyén létrehozott saját autómosója 58,3 millió forintba kerül. Mivel a „közmédia” nem akart arra válaszolni, hogy mi indokolja az autómosó kialakítását, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője írásban fordult az MTVA hírhamisítójához, Papp Dánielhez.

Az RTL-hez eljutott levél szerint a járművek tisztítását részben külső helyszínen, szolgáltatási keretszerződéssel, illetve a telephelyen, élő erővel oldották meg. 2022-ben az autók takarítására 14,3 millió forintot fizettek külső szolgáltatóknak.

A járműveket havonta egyszer mosták, Papp Dániel pedig azt állította,

ez a közmédiától elvárható kulturált megjelenéshez nem elegendő.

„Fentiek alapján látható, hogy egy részről a gépjárművei tisztítására jelenleg is jelentős anyagi és személyi erőforrásokat fordít az MTVA, másrészről az elért színvonal sem üti meg az elvárt mértéket.

Az új automata autómosó a nagyobb mikrobuszok, a kisteherautók és a 22 fős buszok mosására is alkalmas, így az MTVA jelenlegi 125 darabos gépjárműállományából 116 gépjármű mosására lesz lehetőség”

– magyarázta az MTVA vezérigazgatója.

Papp Dániel hozzátette, az autók heti, kétheti mosása szükséges az időjárás és az igénybevétel függvényében, így az általuk becsült évi 4000 mosással számolva a jelenlegi közüzemi költségek mellett a várható üzemeltetési költség évi 3,6 millió forint lesz. Megjegyezte: külső szereplők nem használhatják majd az autómosót.

Tóth Bertalan elfogadhatatlannak tartja az MTVA érvelését. A politikus szerint az MTVA autóinak mosásától nem lesz sem hitelesebb, sem kiegyensúlyozottabb a közmédia működése.

„Idén 110 milliárd forint adófizetői pénzből gazdálkodik az intézmény,

elvárható lenne, hogy töltse be valódi, közszolgálati szerepét és ne a Fidesz-propagandát terjessze. Az autómosó ügye minimum gyanús: a minisztériumok 700 autójának tisztán tartása kijön évi 7 millióból, az MTVA 125 autójánál ugyanerre elmegy 14,3 millió forint, ez önmagában túlzó”

– fogalmazott Tóth Bertalan, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy míg a háztartások spórolni kényszerülnek, a közpénzt költő MTVA nem így tesz.

„Ez a fideszes nagyzolás újabb példája. Eddig 1200-szor mostak autókat az MTVA-nál, most akarják ezt 4 ezerre emelni. Amikor a háztartásoknak spórolniuk kell, akkor közpénzből nem lehet tízmilliókat költeni autómosóra, hiszen ez nem a közmédia alapfeladata”

– tette hozzá a politikus.

Valódi Hírek