Előbukkant az elhallgatott szerződés: Észbontó, mit kap Orbántól Szili Katalin

Így már érthető, miért fedezte fel magában a kereszténydemokratát.

Megtalálta a K-Monitor azt

a bruttó 13,7 millió forintos tanácsadói szerződést,

amelyet Szili Katalin kapott a miniszterelnökségtől.

A dokumentum témája:

Tanácsadás a határon átnyúló autonómia ügyekben.

Szili 2015-ben lett miniszterelnöki megbízott, még februárban döntött arról, hogy lemond a posztjáról, és a Pécsi Tudományegyetemet működtető alapítványban tevékenykedik tovább.

Nem sokkal később azonban miniszterelnöki főtanácsadóként tért vissza.

Mint ismert, az Európai Bizottság addig nem küld az alapítványi egyetemeknek Erasmus-támogatást, amíg kormányzati szereplők megtalálhatóak a kuratóriumokban.

Szili pénteken jelentette be, hogy csatlakozik a KDNP-hez, ahol elmondása szerint már nem lóg ki a sorból, szerinte eddig is ehhez a közösséghez tartozott.

Itt olvasható a K-Monitor hétfői posztja:

„MILYEN AUTONÓMIA? – A Miniszterelnökség februári szerződései között feltűnt egy tanácsadási kontraktus Szili Katalinnal. A bruttó 13,7 milliós munka témája „határon átnyúló autonómia” (sic!).

Szili februárban közölte: már nem miniszterelnöki megbízott, hogy így kiküszöbölje az összeférhetetlenséget a pécsi egyetem kuratóriumi tagságával. Szili viszont „miniszterelnöki tanácsadó” lett, így továbbra is kapja a kormánytól a havi egymilliót.

Szili Katalin – volt MSZP-s politikus nemrég belépett a KDNP-be – 2015 márciusa óta dolgozik a kormánynak. Egymilliós havi apanázzsal számolva ez összesen közel 100 millió forint kiadást jelent az adófizetőknek a kormánypártokhoz megtért politikus miatt.

Az adatok forrása: >> cd.kormany.hu<<„


(K-Monitor/Facebook)

Valódi Hírek