Hazatalált Szili Katalin: Hivatalosan belépett a KDNP-be

Úgy érezte, a „senki földjén” tengődött.

Semjén Zsolt pénteken a Parlamentben bejelentette:

Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó csatlakozik a KDNP-hez.

A párt elnöke szerint Szili elkötelezett a nemzet és az egyház iránt, hozzájuk kötődő szolgálata közismert, a Kereszténydemokrata Néppárt pedig azonos a szociális értékekkel, családok képviseletével.

Szili úgy fogalmazott:

Az elmúlt 12 év „senki földjén tartózkodásához” képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik ahhoz

a közösséghez, ahová eddig is (!) tartozott.

A politikus úgy érzi, hazatalált, szerinte a szocialista pártban való politizálása alatt is mindig kereszténynek és nemzetinek tartották, ott is kilógott a sorból. Kitért arra is, hogy örömmel vállalta a miniszterelnök felkérését a nemzetpolitikai ügyek szolgálatára.

Szili Katalin 7 éven át az Országgyűlés házelnöki pozícióját töltötte be, tagja volt többek között az MSZMP-nek és az MSZP-nek is. 1994-től a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium politikai államtitkáraként tevékenykedett. 2009-ben az MSZP pécsi polgármesterjelöltje volt az időközi választáson.

Miniszterelnöki megbízotti posztját 2015-ben kapta meg, immáron a Fidesz-éra alatt.

Még februárban döntött arról, hogy lemond a pozíciójáról, és a Pécsi Tudományegyetemet működtető alapítványban munkálkodik tovább.

Nem sokkal később azonban mint miniszterelnöki főtanácsadó tért vissza.

Mint ismert, az Európai Bizottság addig nem küld az alapítványi egyetemeknek Erasmus-támogatást, amíg kormányzati szereplők megtalálhatóak a kuratóriumokban. Már többen javasolták, hogy összes kormánytisztviselőt és kormányzati megbízottat azonnali hatállyal zárják ki az egyetemi kuratóriumokból.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek