Ebből baj lesz: Elkezdett terjedni az Orbán-ellenes 1000 forintos (+fotó)

Erre biztos nem számítottak.

Kék színnel nyomott,

„O1G” feliratú ezrest adott ki egy bankjegy-automata

a Magyar Narancs egyik olvasójának. Simicska Lajos mára már legendássá vált, Orbán Viktort minősítő megszólalása a bankjegy hátoldalán, annak is a jobb felső sarkában olvasható.

Forrás: magyarnarancs.hu A képet készítette: a Magyar Narancs egyik olvasója

A kormányfő egykori oligarchájának megnyilvánulása hatalmas karriert futott be, szállóigévé vált, logót is kialakítottak belőle– így alakult ki az „O1G” rövidítés, – többek között pólókon, mézeskalácsokon is fellelhető volt az ikonikus jelző.

A rövidítés eddig még nem került fel bankjegyre, azonban immáron nyomtatott verzióban, a pénzforgalomban is elérhető az „O1G” ezres, ami legalább egy, de akár több darabon is megtalálható.

Az ezreseket legutóbb 2018-ban modernizálta a Magyar Nemzeti Bank. A bankjegy elején Hunyadi Mátyás portréja, hátoldalán a visegrádi Herkules kút található. A jobb szélen arany sáv, benne az 1000-es értékjelzés olvasható egy holló motívummal. Az „O1G” nyomói az „új logót” az arany sáv melletti üres részbe illesztette valaki egy pecséttel.

A Magyar Narancs megkereste az MNB-t az egyedi bankjeggyel kapcsolatban, érdeklődtek, hogy az új nyomattal ellátott bankjegy hivatalosnak vagy hamis pénznek tekinthető-e, de a pénzintézet még nem reagált a kérdésükre.

Valódi Hírek