Döntöttek: Sorra emelik a számlavezetési díjakat a bankok

Túl nagy az infláció.

Az OTP indított márciusban, áprilistól azonban több pénzintézet is arról határozott: megemeli a számlavezetési díjakat. Más pénzintézetek csak májustól fognak az infláció mértékével megegyező összegben drágítani. Így mindössze 3 bank maradt, amelyekről nem tudni, emelnek-e a díjakon.

14,5%-kal, azaz az infláció mértékével megegyezően

emeli a számlavezetési díjakat több bank. A hivatalos szabályok szerint erről 60 nappal a változások bevezetése előtt kellett értesítenie az ügyfeleket. A január 13-án bejelentett inflációs ráta miatt ezért többen áprilistól emelik a díjakat.

Ez a szabály azonban elkerülhető, ha az üzletszabályzat előírja, hogy mikortól legyenek érvényesek a díjváltozások. Így járt el az OTP is, ezért náluk már márciustól emelkedtek a bankszámlákhoz és a betéti kártyához járuló díjtételek. A bankok többsége azonban áprilistól, egy részük pedig májustól drágít.

Április 1-től

a Raiffeisen Bank szinte minden díjtételénél alkalmazza az inflációnak megfelelő áremelést. A CIB, és az Erste UniCredit csak májustól emeli a számlavezetési díjakat.

A GránitBank, az MKB és a Takarékbank esetében még nincs szó áremelésről, utóbbi kettő azonban májustól összeolvad, így bizonyára változás jön esetükben is. Az új árakról azonban már az MBH Bank tesz javaslatot.

(bank360.hu nyomán)

Valódi Hírek