Kiakadt a DK, amiért a Momentum egy volt fideszest akart fontos pozícióhoz juttatni Baján

Egymásnak feszült a két ellenzéki párt a városban.

Lapunkhoz is eljuttatott közleményében tudatta László Károly, a DK bajai önkormányzati képviselője, hogy „nem fognak fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem„.

A DK-s képviselő ezt azután tudatta, miután sikeresen megakadályozták, hogy a helyi távhőcég, a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. élére egy volt fideszest nevezzenek ki ügyvezetőnek a momentumos polgármester előterjesztésére.

Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere azt állítja: csak néhány hónapra bízták volna meg a vezetőt, ám ennek ellentmond, hogy a szerződése határozatlan időre szólt volna.

László Károly, a DK bajai önkormányzati képviselője (balra) és Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere (jobbra)

László Károly, a DK bajai önkormányzati képviselője közleményében azt írja:

„A Momentum éppen azzal vádolja a bajai DK-t, amit ő maga tesz, hiszen ők akartak egy volt fideszest a városi távhőcég élére juttatni.

Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam ennek a megakadályozásához. Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem.

Azonban Nyirati Klára polgármesterasszonyra mi barátként és szövetségesként tekintünk, akkor is, ha szerintünk időnként rossz döntést akar hozni. Szabad, tisztességes Bajáért és Magyarországért dolgozunk.”

Valódi Hírek