Rémhírterjesztés miatt feljelentették Orbán Viktort

Megvannak az indokok.

Feljelentjük Orbán Viktort rémhírterjesztésért

– közölte péntek délután közösségi oldalán Szabó Tímea.

A Párbeszéd frakcióvezetője azzal indokolta a döntést, hogy a miniszterelnök állítása szerint az ellenzék háborúpárti. Szerinte Orbán kijelentése nem fedi a valóságot, és

nem használhat ilyen eszközöket a figyelem elterelésére.

A párt közösségi oldalán arról nyilatkozott: a Fidesz békepárti határozati javaslata szerinte komoly hiányosságokat tartalmaz, például nincs benne, hogy az oroszok azonnal hagyják el Ukrajna területét.

A Párbeszéd- Zöldek párt benyújtott egy komplett módosítócsomagot, amely pótólja a hiányosságokat és korrigálja a csúsztatásokat – osztotta meg a politikus.

„Ma reggel Orbán Viktor a Kossuth rádióban is elmondta azt, hogy az ellenzék az háborúpárti, ami szemenszedett hazugság, ezért a Párbeszéd-Zöldeknek nem maradt más választása”

– fogalmazott a feljelentésről Szabó Tímea. Hozzátette: Orbán Viktorra és fideszes társaira vonatkozik a döntés.

A miniszterelnök péntek reggeli interjújában többek között kijelentette:

„Nem kétséges, hogy a háború egyre véresebb és brutálisabb. (…) Az európai emberek békét akarnak, az uniós vezetők háborús álláspontot képviselnek”

Emellett azt is állította, hogy a „baloldal háborúpárti”.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke elmondta: stratégiai nyugalmat javasolna a miniszterelnöknek, ahogy ő is tette egy évvel ezelőtt.

„Amikor a Fidesz „álbékepárti” határozati javaslatában olyan mondatok szerepelnek, hogy a világ lassan belesodródik egy új világháborúba, az biztos, (…) hogy ebben az egyébként is feszült nemzetközi helyzetben csak olajat önt a tűzre”

–fogalmazott.

(Szabó Tímea/Facebook/Párbeszéd Magyarországért/Facebook)

Valódi Hírek