Most érkezett: Ellenséges támadásra készül Románia (+videó)

Különleges alakulatokat is bevetnek.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a román légi, tengeri és szárazföldi erők egy március 20-án kezdődött, és nagyjából két hétig tartó NATO-hadgyakorlaton vesznek részt, a Fekete-tenger partvidéke mentén. A hadgyakorlat célja, hogy egy ellenséges támadási kísérlet visszaverését szimulálják. A gyakorlaton több állam katonái és különleges alakulatai is részt vesznek.

A Sea Shield 2023 elnevezésű, Romániában jelenleg is zajló nagyszabású NATO-hadgyakorlat célja, hogy egy ellenséges, a Duna-delta ellen indított támadást szimuláljon. A hadgyakorlat Ukrajna délnyugati határától mintegy 30 kilométerre zajlik, a Fekete-tenger partvidéke mentén.

A Reuters által a gyakorlatról most közzétett videón a román haditengerészet kötelékében szolgáló hadihajók és járőrhajók lőgyakorlata, illetve a román különleges erők kötelékébe tartozó ejtőernyősök gyakorló ugrása látható. A gyakorlatokon robbanáselhárító búvárok, valamint a vegyi, biológiai és a nukleáris védelem szakemberei is részt vesznek.

A gyakorlaton 3400 fő – Albániából, Bulgáriából, Franciaországból, Grúziából, Görögországból, Lengyelországból, Portugáliából, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Moldovából, az Egyesült Államokból, valamint Törökországból érkező – katona vesz részt. A hadgyakorlat március 20. és április 4. között zajlik.

(portfolio.hu nyomán)

(Címlapkép: hir.ma)

Valódi Hírek