Megszólalt Kósa Lajos: Meglepő dolgot mondott a Liu testvérekről

Úgy nem tudja, a nincsenek könnyű helyzetben.

Tavaly novemberben váltott országot Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke megszólalt a fivérek költözéséről, szerinte teljesen más a helyzetük Kínában, mint Magyarországon.

„Oké, hogy Magyarországnak szereztek olimpiai aranyakat, de ott van mögöttük kétezer éhes kínai rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki, ha kell, ott hal meg a jégen.

Tehát nem könnyű a helyzetük, egészen más, mint itthon volt.

Összességében nem kérdés: nem lenne egyszerű, de ha jönnének, visszafogadnánk a Liu testvéreket”

– fogalmazott Kósa a 24.hu-nak.

A korábbi Európa-bajnok Sebestyén Júliát több kritika is érte a szülők részéről, mert állításuk szerint bántalmazta a tanítványait. A januárban egy levél is érkezett a szövetséghez, amelyet meg is tárgyalt a szövetség.

„Azt kértük a szülőtől, legyen szíves alátámasztani, amit állít, hogy el tudjunk indulni. Ugyanis azokkal a teljesen verifikálatlan állításokkal, amelyeket megfogalmazott, nem tudunk mit kezdeni, jogi értelemben végképp nem. És természetesen leültünk Julival is beszélni.

Hozzáteszem, a gyermekvédelemben nagyon szigorúak vagyunk. Előfordultak korábban is alátámasztott panaszok, azonnal léptünk minden esetben. Ezúttal 2019-es történetek kerültek elő.

Végül felhívott bennünket azzal, hogy meggondolta magát, merthogy sok emberrel beszélgetett, Juliról vannak kifejezetten kedvező vélemények is, ezért mégsem írná meg ezt a levelet. Ezen a nyomon nem könnyű elindulni.”

A teljes interjút >>ITT<< tudod elolvasni.

Valódi Hírek