Áll a bál: A véleménye miatt kirúgták az nlc.hu népszerű újságíróját

Több mint 400 cikket írt a lapnak, most azonnal távoznia kellett. Kessel Krisztina kitálalt a botrányos esetről.

Legfrissebb Tiktok-videójában számolt be róla Kessel Krisztina újságíró, hogy „életében először sikerült magát kirúgatnia egy szerkesztőségből”, jelesül az nlc.hu nevű női magazintól.

Kessel elmondása szerint egy most divatos beszédtémával, a „szépség privilégiumával” (pretty privilege) kapcsolatban fejtette ki a gondolatait egyik utolsó cikkében, ez verte ki a biztosítékot a vezetőségnél.

Az újságíró fő állítása az volt, hogy vagy mindenki egyformán szép, és a szépség szubjektív, vagy pedig vannak objektíve szebb és csúnyább emberek, és ebből kifolyólag aki szebb, az előnyöket élvezhet az életben, de a két állítás egyszerre nem lehet igaz.

Az ominózus cikke még megjelenhetett az nlc.hu felületén, ám az eset után előbb a felére akarták csökkenteni a megjelenési lehetőségeit, majd pedig azt közölték vele, hogy egyetlen cikke sem mehet ki ezentúl, azok sem, amelyek már elkészültek.

Kessel Krisztina szerint a kirúgása mögött az áll, hogy „egy női szerkesztőségben nem lehet azt mondani, hogy vannak csúnya nők”.

Az újságíró a videóban emlékeztetett, hogy több mint 400 cikket írt a lapnak, ahonnan most eltávolították.

@kesselkrisztina #nlc #szerkesztőségi #média#szépség#ronda#véleményszabadság#wokeizmus ♬ eredeti hang – Kessel Krisztina


.

Valódi Hírek