Megszületett az ítélet L.L. Junior kisfiának tragikus halála ügyében

A bíróság másodfokon is döntött.

Felmentette a bíróság P. Carment,

akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádoltak meg, mert a tanúk szerint ő fogta Dávidka, L.L. Junior fiának kezét, amikor 2019. augusztus 31-én váratlan tragédia történt.

A kisfiú egy zuglói rendezvényen volt édesanyájával, testvérével és egy baráti társasággal, amikor a Füredi utca kereszteződésében kirohant az útra. A gyermeket egy arra közlekedő autó elütötte, és a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben nyomozás indult az édesanyát, Hopp Csillát először vádlottként kezelték, de

felmentették, miután kiderült, a kisfiú kezét barátnője, P. Carmen fogta.

Szeptemberben már felmentették a vádlottat, az ügyész azonban fellebbezett, és az ügy másodfokon folytatódott. L.L Junior ekkor úgy nyilatkozott:

„Jobban örültem volna, ha ma lezárul ez az egész, és Dávidka békében nyugodhatna tovább. Bármi is az ítélet, a fiamat már semmi nem hozhatja vissza.”

Az énekes úgy gondolja, nincs felelőse a tragédiának, a történtekkel így is nehéz megbirkózniuk:

„Ez egy szörnyű baleset, amiről senki nem tehet.

Csilla és Carmen mind a két fiamat imádta, óvta, vigyázott rájuk. Egyikük sem hibás a történtekért. Épp elég nehéz ezzel mindnyájunknak együtt élnünk”

– fogalmazott a történtekről.

Szerdán kezdődött az ügy másodfokú tárgyalása, P. Carmen azonban nem jelent meg a bíróságon.

Az ügyésznő szerint a vádlottat gondozási kötelezettség terhelte, amikor a kisfiú egy hirtelen mozdulattal kirántotta a kezét. Szerinte, ha a gyermeket ölben viszi, elkerülhették volna a balesetet.

Dávidka korábban már kiszaladt az útra, amikor a testvére a túloldalon volt. Az ügyésznő szerint P. Carmen tudatában volt a veszélynek, de könnyelműen bízott abban, hogy nem történik baj.

A vádlott ügyvédje szerint ha az édesanya nem érezte, hogy bármit tennie kell, akkor védencének sem kellett volna másképp gondolkodnia.

Nem gondolják, hogy morálisan felelősségre lehet vonni bárkit is az ügyben.

A bíró kiemelte, hogy az elsőfokú bíróság példaértékűen, az emberi méltóságot tiszteletben tartva járt el.

(blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek