Kiszivárgott a gigabotrány: A titkosszolgálati oldal szerint Orbánék megbízásából gyanús találkozókat szervezhetett két magyar fiatal Brüsszelben

Azt állítják: nem véletlenül.

A magyar kormány megbízásából kezdhetett hálózatépítésébe két magyar fiatal a belga fővárosban

— állítja az Intelligence Online nevű, párizsi székhelyű, titkosszolgálati ügyekre specializálódott portál.

A két érintett tavaly októberben került az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságához és a Kutatási és Innovációs Főigazgatósághoz.

Ez akkor történt,

amikor az uniós források befagyasztása miatt eldurvult a vita

a magyar kormány és az Európai Unió között.

Az Intelligence Online tudomása szerint a fiatalok rendezvényeket szerveztek egy bárban az uniós intézményekben dolgozó magyar köztisztviselők és vállalkozók részére. Az első találkozót novemberben tartották, azt követően januárban és februárban is szerveztek összejöveteleket.

Az eseményen résztvevők közül sokan a Fidesz vagy a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium tagja lehettek, de a szervezők igyekeztek politikai oldaltól függetlenül minél több meghívottat felkérni. A szervezés egy zárt körű Facebook-csoportban történt, viszont mindenkit biztattak, hogy adják tovább a hírt.

Az est során

a résztvevőket pozíciójukról és szakmai hálózatuk kiterjedtségéről kérdezték.

Az Intelligence Online szerint az Információs Hivatal humán hírszerzési és elemzési gyakorlatokat is bevet, hogy információt gyűjtsön Brüsszelben olyan témákról,

amelyeknek számottevő költségvetési hatása van Magyarországra nézve.

Meglehet, hogy az uniós politika változásaiban üzleti hírszerzők is érdekeltek, mert nekik származik előnyük abból, hogy befolyásolják a Magyarországon végzett üzleti projekteket.

Persze az is lehetséges, hogy az egyik magyar férfi a hírszerzés utasításait követte, és egy nemzetközi szolgálat vette észre őket.

Elképzelhető, hogy a Fidesz politikai manőverei miatt

kerülhetett ez a két magyar fiatal a titkosszolgálati játszmák középpontjába.

(szeretlekmagyarorszag.hu nyomán)

Valódi Hírek