Hihetetlen felvételek: Letarolta a diszkókat Ferenc pápa, így brékel az egyházfő

Döbbenetesen jó fotók.

Ferenc pápa nagyon menő stílusban breakel (táncol) és szórakoztatja a közönségét! Na, de nem igazából. A mesterséges intelligencia (MI vagy AI) által generált képeken.

Felkerült a TikTok-ra egy videó, amelyben több fotó is össze van vágva a katolikus egyházfőről, ahogy diszkókban és templomban, hol napszemüvegben, hol baseball sapkában táncol.

Íme a felvétel:

@carlomunar Francis Dancin’ Made with AI #midjourney #midjourneyart #midjourneyai #aigeneratedart #midjourneyarchitecture #artificialintelligence #ai #machinelearning #mdcommunity #modernart #papafrancesco #popefrancis #papfrancisco #dance #tiktokdance ♬ suono originale – Carlo Munaretto

Hétfőn a magyar sajtóban is megjelent az a kép, ahol az egyházfőn egy divatos, fehér pufidzseki volt. Többen elhitték, hogy a kép valódi. De ha jobban megnézte valaki, akkor észrevette a furcsaságot.

Ha felnagyítjuk a képet, akkor a kezeknél látszik, hogy azok nem tökéletesek. Ennek a magyarázata, hogy az MI ezen a téren még nem olyan ügyes.

Ferenc pápa egyébként jelentős egészségügyi gondokkal küzd, XVI. Benedek temetésén is kerekesszékben jelent meg, több útját lemondta beteg lába miatt. Az egyházfő április 28. és 30. között látogat Magyarországra.

A képeket egyébként a Midjourney nevű mesterséges intelligenciával készítették. Az MI-használók mostanában nagyon durva realisztikus képeket generálnak, például Donald Trump letartóztatását is megalkották már.

Valódi Hírek