Kiszivárgott telefonbeszélgetés: „Elb*szták ezt az országot, mind kib*szott bűnözők!”

Szidják Putyint rendesen.

Joszif Prigozsin (aki csak névrokona a Wagner vezetőjének) és Farkhad Ahmedov, egy azerbajdzsáni üzletember, volt oroszországi politikus társalognak az oroszországi helyzetről azon a hangfelvételen, amely most kiszivárgott.

Prigozsin először letagadta és deep fake anyagnak (manipulált) minősítette, később azonban azt mondta:

„létezik olyan, hogy magánélet. Az emberek egy magánbeszélgetésben bármiről beszélhetnek”.

Igaz, azt továbbra is állította, hogy nem emlékszik a beszélgetésre.

Íme a dialógus:

Prigozsin: Lavrov (a külügyminiszter) és két másik orosz politikus mind Sojgut (Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter) hibáztatják, és retardáltnak hívják a háta mögött.

Prigozsin (a felsővezetőkről): mind átlépték a határaikat. Szerintem úgy viselkednének, mintha királyok, vagy kibaszott istenek lennének. Kibaszott szemétládák. Semmi jót nem tudok mondani róluk. Szemétládák.

Ahmedov: Kollektív bűnösségük van. Mindenki ott a topon felelős a saját területéért. Szétbaszták a területeiket. Az összeset. Putyin azt mondta, „nem baj, amíg megvan a hadseregünk”. Hát kiderült, hogy az se volt meg.

Prigozsin: Kurvára csalódott vagyok. Bassza meg az a nyilvánosság. Le vagyok döbbenve.

Ahmedov: Elbaszták ezt a helyzetet, elbaszták ezt az országot. Mindent elbasztak. Mindent, mindent. […] Egy érthető nyilatkozatot nem hallottam még tőlük. Egy helyes lépésük nem volt még.

Ahmedov: Amíg mentek felfelé az energiaárak, ezek fürödtek az aranyban. Láthatatlanok voltak. Aztán amikor nehézre fordult a helyzet, előbújtak, és sorban bizonyították, hogy használhatatlanok, inkompetensek, észszerűtlenek és alkalmatlanok.

Ahmedov: Egymás húsát eszik. De ez nem fogja megmenteni [Putyint], ő a felelős mindenért. Köztársaság vagyunk, egy szövetségi, elnöki állam. Ezért felelni fog az államfő. Mindenért. Kérdőre fogják vonni.

Ahmedov: Tönkretettek minket, a gyerekeinket, az ő jövőjüket, a hitüket, látod?

Prigozsin: Hogy őszinték legyünk, mind kibaszott bűnözők.

Prigozsin: [Putyin] egy senki.

Ahmedov: Senki. Egy kibaszott senki. Bizonytalan, mindkettő [Putyin és Medvegyev]. Kibaszott törpék. Mindekit utálnak, és mindenki utálja őket. A kérdés az, hogy mikor lesz ennek vége?

A telefonbeszélgetés egyébként 35 perces, és a közösségi média platformokon is megtalálható.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek