Meglepő: Lépett a BRFK miután Hadházy feljelentette az olaszországi kiruccanása miatt Orbánt

A politikus szerint ez csak látszólagos formalitás.

Hadházy Ákos felejelentette Orbán Viktort, amiért a miniszterelnök az egyiptomi útjáról hazafelé beugrott Olaszországba kicsit szétnézni. Azt azonban a kormányzat nem árulta el, mennyibe került. Gulyás Gergely azt mondta, hogy „technikai landolás” volt.

A miniszterelnököt azonban a feleségével látták Velencében.

A független politikus szerinte a miniszterelnök családi kirándulásra használta a honvédségi repülőgépet, amivel eredetileg Egyiptomba ment és onnan jött volna vissza Magyarországra, de a gép leszállt Olaszországban.

Lépett a Budapesti Rendőr-főkapitásnyság:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság áttette az Orbán gépeltérítése miatt tett feljelentésemet a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez.
Ez látszólag formalitás, de azért van ennek a levelüknek néhány fontos üzenete:

-A BRFK gondolkodott és nem tudta csípőből azt mondani, hogy nincs igazam és ezért nem nyomoznak (megértem, a tények annyira egyértelműen a hivatali vesztegetésről szólnak)

-arra hivatkoznak, hogy mivel a feljelentettnek mentelmi joga van, ezért az ügyészség jogosult nyomozni. Csakhogy ÉN A FELJELENTÉST ISMERETLEN TETTES ELLEN TETTEM!

Hiszen egyenlőre nem tudni (bár sejteni azért lehet), hogy ki követte el a hivatali visszaélést. Bárki lehetett, akár Orbán maga, vagy stábjában valaki, akár a honvédségi stábban, akár minisztériumban, akár más. Csak annyi biztos, hogy Orbán érdekében történt [aki lehet, kézzel lábbal tiltakozott :)], de hát a gépen nem ő a parancsnok.

Először tehát fel kell deríteni a tényállást pontosan, nyomozni kellene, beszerezni iratokat, tanúkat meghallgatni, hogy mi és hogyan történt. Na erre nem volt hajlandó a BRFK, inkább megnevezte Orbán Viktort feljelentőnek és eldobta a forró krumplit….

Közben a „honvédség” -teljesen törvénytelenül- ismét nem válaszolt az út részleteit firtató képviselói írásbeli kérdéseimre. Azt írják csak, mindenki nyugodjon lmeg, ők mindig törvényesen repülnek. Na ez az, ami ebben az esetben egészen biztosan nem igaz”

– írta Hadházy.

(Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Valódi Hírek