Vajon miért? Titkolják mennyibe került Orbán olaszországi kiruccanása

Megy a sunyizás.

Sem a Honvédelmi Minisztérium, sem pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem árulta, hogy mennyibe került Orbán Viktor márciusi olaszországi kiruccanása.

Az ügy előzménye, hogy a miniszterelnök az egyiptomi diplomáciai útjáról hazafelé „beugrott” Olaszországba. A kormányfőt később feleségével látták Velencében sétálgatni.

Hadházy Ákos feljelentette Orbánt hivatali visszaélés miatt, ugyanis szerinte a miniszterelnök családi kirándulásra használta a honvédségi repülőgépet, amivel eredetileg Egyiptomba ment és onnan jött volna vissza Magyarországra, de a gép leszállt Olaszországban.

Gulyás Gergely például azt mondta, hogy a miniszterelnök gépe technikai landolást hajtott végre. Hadházy kérdésére most egy egy mondatos választ kapott a minisztériumoktól:

„A Magyar Honvédség állományában lévő repülőgépek üzemeltetése a hatályos magyarországi és nemzetközi légügyi, katonai és pénzügyi-költségvetési jogszabályoknak, valamint a szakmai előírásoknak megfelelően történik.”

Akárhogy is, a kitérő Hadházy számításai szerint nagyjából 1000 kilométeres volt, és egy órával megnyújtotta a 160 fős utasszállító hazafelé tartó útját, mai legalább 3–3,5 millió forint kárt okozott.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek