Fel kell kötni a gatyát: Ezekben a vármegyékben fog leszakadni az ég

Jönnek a felhők.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap sok napsütés várható, de napközben nyugat felől felhők érkeznek. Északnyugaton eső is lehet a délután második felében. Este már a Dunántúlon és a középső tájakon is várható a csapadék,

néhol az ég is megdörrenhet.

Délután 15-20 fokra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzést (sárgával jelölt terület) adott ki zivatar miatt a következő vármegyékre:

Hétfőn egy erős hidegfront miatt sokfelé várható rossz idő, néhol zivatar is kialakulhat, a legmagasabb északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg akár havazhat is. Estére az ország legnagyobb részén megszűnik a csapadék. Erős, viharos lesz az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 15 fok között alakulhat.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, esetleg hózápor, néhol akár zivatar is. Hajnalban sokfelé fagyni fog, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A szeles időben mindössze 5 és 10 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Szerda hajnalban országszerte fagyhat. Napközben több lesz felettünk a felhő, de csak néhol számíthatunk kevés csapadékra. Az élénk, erős nyugatias szélben 8-14 fokra van kilátás. Csütörtökön többfelé szükség lehet az esernyőkre. A csúcshőmérséklet 8 és 17 fok között alakulhat.

(Időkép, met.hu nyomán)

Valódi Hírek