Pintér Sándor azonnali hatállyal kirúgta az akkumulátorgyárat kritizáló szakértőt

Cikkünk frissül.

A vízügyet (is) felügyelő belügyminiszter, Pintér Sándor felmenti azt az igazgatót, akinek az aláírásával kritikus szakvélemény jelent meg a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár folyóvízkárosító vonatkozásairól – tudatta a 24.hu.

A lap információit megerősítette az érintett, Kincses Dániel, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) vezetője is, aki elmondta, ő is a napokban szerzett arról tudomást, hogy kirúgják, és hozzátette: váratlanul érte a hír, de mivel hivatalosan, írásban még nem kapott értesítést, ezért a részletekről nem nyilatkozott.

A lap kérdéseire a Belügyminisztérium nem válaszolt, egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a kritikus szakvélemény és a felmentés között van-e összefüggés, (de azért sejteni lehet).

A TIVIZIG februárban készült el a kínai CATL vállalat tervezett akkumulátorgyárának környezethasználati engedélyeztetési eljárásához szükséges hatósági szakvéleményével, amelyet megküldött az illetékes kormányhivatalnak is. A hétoldalas dokumentum fő megállapítása, hogy a gyár vízgazdálkodási szempontból több helyen is áttervezésre szorul, és az

óriási vízigénye miatt Debrecennek a teljes városi ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékhálózatot át kell alakítania,

mert a jelenlegi rendszer néhány év múlva már nem bírná a terhelést.

A szakvélemény eddig nem került nyilvánosságra, de a lap arról írt, hogy a környezethasználati eljárásba ügyfélként bekapcsolódó civil szervezetek már megkapták azt.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek