Rendkívüli: Hadházy Ákos feljelentette Mészáros Lőrincet

Ez a közbeszerzés versenykorlátozó befolyásolása, ami három év börtönnel büntethető – írta.

Feljelentést tett Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha ellen az „egyik primitíven manipulált közbeszerzés ügyében” – közölte a politikus Facebook-oldalán szerdán.

A képviselő posztjában többek között arról írt, hogy

egy 40 milliárdos bizarr buliról van szó”,

ahol úgy kapták meg előre a megbízást, hogy nem is lehetett tudni, hol és mit kell építeni. Azonban – mint a politikus írta – az ügyben nem is ez volt a legkülönösebb, hanem hogy a beadási határidő előtt néhány nappal módosították a jelentkezőktől elvárt referenciákat.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatások nélkül alább idézzük:

Tettem egy próbafeljelentést a gázszerelő egyik primitíven manipulált közbeszerzése ügyében. Egy régebbi korrupcióinfón már bemutatott, 40 milliárdos bizarr buliról van szó, ahol úgy kaptak előre 40 milliárdos megbízást, hogy nem is lehetett tudni, hogy hol és mit kell majd építeni.

A legdurvább azonban nem ez volt, hanem hogy az elbírálásban nem az ár volt a döntő, hanem egy teljesen szubjektív pontszám: egy »próbaköltségvetés« »szakmai színvonala« alapján osztották ki a legtöbb pontot.

Akkor még észre sem vettem, de utólag kiderült, hogy van ennél még egyértelműbb és primitívebb csalás is az ügyben: a beadási határidő előtt néhány nappal durván módosították a jelentkezőktől elvárt referenciákat – nyilván azért, hogy nehogy ki kelljen zárni valamelyik céget.

Természetesen ez a közbeszerzés versenykorlátozó befolyásolása, ami három év börtönnel büntethető és természetesen tudom, hogy a »rendőrség« el fogja szabotálni a nyomozást.

Ami miatt mégis megteszem, az az, hogy legalább egyszer teszteljem az Integritás Hatóságot, azt a kirakat hivatalt, amit az EU Ügyészség látszat pótlására hozott létre a kormány.

A politikus posztjában megosztotta azt is, hogy korábban már beszámolt az üggyel kapcsolatos részletekről, valamint közölte magát a feljelentést és annak mellékleteit is, amelyek >>ITT<< olvashatók.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek