Mi történik a forinttal? Teljesen megborult a magyar fizetőeszköz

És még csak ma este várható a sorsdöntő pillanat.

Megtáltosodott a forint az euróval szemben, kedden 389-ig,

szerda délután 388 körülig erősödött a hazai deviza

– írta a Portfolio.

Az ábra mutatja, hogy délelőtt hirtelen gyengülni kezdett a forint: 10 óra körül már a 392 forintot is meghaladta az euró árfolyama. A délelőtti esés azonban csak átmeneti volt, a forint ugyanis meggondolta magát. Dél körülre már a reggelinél is erősebb szintre jutott a forint az euróval szemben.

Szerda este 7 órakor lesz a Fed kamatdöntése, majd fél 8-tól a hozzá kapcsolódó sajtótájékoztató. Az események kapcsán

nagy piaci mozgások is várhatóak.

A világ szeme most az amerikai Federal Reserve-re szegeződik, izgalommal várják, hogy a bejelentésük hogyan érinti a makrogazdaságot – írta a Portfolio.

A múlt heti bankcsődök előtt a Fed elnöke, Jerome Powell az infláció és a túlhevült munkapiac miatt szigorúbb kamatpolitikát ígért, de a bankszektort megrázó események teljesen átárazhatják a kamatpályát.

Csütörtökön arról írtunk, a Credit Suisse nagybank bejelentette, likviditási és befektető bizalom megingása miatt 54 milliárd dolláros hitelt vesz fel a svájci központi banktól. Ezt megelőzően az amerikai Silicon Valley Bank jelentett csődöt, majd a Signature Bank mért csapást a globális bankrészvényekre. A befektetők aggodalommal figyelték, hogy az események átcsapnak-e a 2008-as Lehman Brothers csődjéhez hasonló, az egész világot érintő bankrendszeri válságba.

Valódi Hírek